Galerii: Pärnu-Jaagupis karati lumel kaerajaani

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi staadionil peeti esimene talvine tantsupidu.
Pärnu-Jaagupi staadionil peeti esimene talvine tantsupidu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lumeski saab tantsu lüüa, tõendas täna Pärnu-Jaagupi staadionil peetud esimene talvine tantsupidu “Põlvkondade lumised jäljed”, millel osalejad said nahavahe soojaks kümne tantsu esitamisega.

Pärnu-Jaagupi kihelkonna ja kogu Pärnumaa esimese talvise tantsupeo logo, suur vankriratas ja selle juurest minevad jalajäljed, sümboliseeris ürituse peakorraldaja ja juhi, rahvatantsuõpetaja Tiina Saare sõnade järgi ajast aega veeremist, esivanematelt õpitud tantsude kui pärandkultuuri edasikandumist lastele.

Valge külma vaibaga kaetud tantsupõrandal keerlesid, ringlesid ja hüppasid Kaera-Jaani kaerast välja Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi poisid-tüdrukud ja oma pika kasvuga paistis üle nende direktor Lembit Rebane, osalesid Vahenurme, Are ja Kaelase kooli tantsurühmad, Are vallavalitsus, tantsurühmad Anna ja Minna, Kurverid, Eite Ae Taati, Libatse sõstrad ja Laieldes.

Enne kui staadionile kogunenud tantsijad Kägaraga alustasid, viisid lapsed mäekünkale sümboolse vankriratta ümber 132 põlevat küünalt.    

Ühistantsimisele vabas õhus eelnes spordikeskuses loeng-õpituba, kus tantsuõpetaja Henn Tiivel rääkis Eesti rahvatantsust, lähtudes legendaarsest Ullo Toomist, ja järgnes rahvatantsuansambel Lee kontsert.  

“Talvise tantsupeo mõte oli mul mitu aastat, aga Viljandis eelmisel talvel peetud pidu andis selle teoks tegemiseks hoogu,” ütles Tiina Saar, kes ärgitas sülelapsest kuni pensioniikka jõudnutest moodustunud publikut endale sooja saamiseks tantsuplatsile minema. Hoogsast peost osasaanute arvamus kostus nagu ühest suust: väga tore ettevõtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles