Suured ja väikesed kallistajad Liblika tänava lasteaias

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallistamispäev Liblika tänava lasteaias: Artemoni suur kalli.
Kallistamispäev Liblika tänava lasteaias: Artemoni suur kalli. Foto: Erakogu

Oleme kuulnud, et kallistamine tugevdab immuunsüsteemi, vähendab stressi ja aitab kujundada positiivset ellusuhtumist. Kallistamisega tekkiv emotsionaalne lähedus aitab meil end tunda vajalike ja olulistena. Kuid kallistamine annab peale enda heaolu võimaluse kinkida rõõmu teistelegi. Just seda tegid suured ja väikesed kallistajad 21. jaanuari kaunil talvepäeval, mis on tuntud rahvusvahelise kallistamispäevana.

Meile tulid külla sõbrad Männipargi lasteaiast, kaasas omatehtud lauamäng ja soojad kallid. Kohale olid saabunud Buratino ja koer Artemon, keda kehastasid vanemõpetaja Sirje Tarkpea ja lapsevanem Kristi Orm. Nad tõid oma lustakate lugudega naeru laste nägudele.

Aga seal, kus on naer, on hea tuju, mis viib tusatuju minema ja teeb maailma hoopis helgemaks. Buratinol oli kaasa imelik asi, mida ta hakkas väntama, ja siis tuli välja, et tegu on vigurvändaga. Tema küsimuse peale, mida sellega teha saab, ei osanud keegi vastata. Ilmnes, et see oli võluvänt! Sellega väntas Buratino meile igasuguseid kallistamisviise, mida kõik kohe järele said proovida. Kõige toredam oli grupikalli, siis sai sõbrale peale kallistuse naeratuse kinkida.

Muusikaõpetaja Sirje Sossi lõbusa akordionimuusika saatel mängisime ringmänge, andsime oma kallid teistele edasi ja vastutasuks saime hea enesetunde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles