Noortekeskus kutsub aastapäevapeole

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte vabaajakeskus IN pakub võimalusi pärast koolitunde tegutsemiseks. Populaarne on piljard, hiljuti täienes lauamängude kogu.
Pärnu noorte vabaajakeskus IN pakub võimalusi pärast koolitunde tegutsemiseks. Populaarne on piljard, hiljuti täienes lauamängude kogu. Foto: Urmas Luik

Pärnu noorte vabaajakeskus IN tähistab täna oma neljandat aastapäeva tasuta kontserdiga.

Pärnu noortebändid The Boondocks ja Filthyheart soojendavad peaesineja Vaiko Eplikku, kes astub üles akustilise kavaga.

Peol on avatud heategevuslik kohvik, mille eestvedajad on noored, pakutakse traditsioonilist tasuta sünnipäevatorti ja muud head-paremat. Samal päeval avatakse INi galeriis fotonäitus, kus vabaajakeskuse ajalugu kajastub noorte fotograafide kaamerasilma kaudu.

Sünnipäevaga käivitub noortekeskuses uus poolaasta, mis sisaldab noorteüritusi ja koostööprojekte.

1. veebruaril peetakse INis noorte, noortejuhtide ja koostööpartneritega ajurünnakut, et mitmekesistada keskuses pakutavaid tegevusi. Abiks võetakse eelmise aasta detsembris tehtud noorteküsitlus ja sealt koorunud ideed.

Juhataja Annely Reile sõnade järgi on kevadise kunstiprojektina plaanis koos noortega muuta keskuse esine atraktiivsemaks. Samuti oodatakse noortelt mobiilikaameratega tehtud fotosid, millest parimatest koostatakse keskuse galeriis näitus.

Noorte hulgas on olnud ülipopulaarsed INi LAN-peod, kus 20–30 inimest ühiselt võrgus arvutimänge mängivad. Viimane võrgupidu “Noortekeskuse M3GA_LAN-vol.7” toimus 18. jaanuaril koostöös Arvutiparandus OÜga.

„Võrgupidude kohad täituvad paari päevaga pärast seda, kui esimene infokild noorteni jõuab,” rääkis Reile. “Seepärast tahame neid edaspidi korraldada vähemalt korra kahe kuu jooksul või veel sagedamini, et kõik soovijad saaksid osaleda.”

Jaanuaris algas üle-eestiline projekt NSST (noored, sõprus, sallivus, tervis). Selle raames toimub Eestis heategevuslik noortepidude tuur “The Way We Are” noortekeskustes ja kultuurimajades, mille piletitulu annetatakse vähihaigete laste heaks. Tuur jõuab Pärnusse veebruari alguses ning noorte vabaajakeskusesse 22. veebruaril.

23. veebruaril tähistatakse INis iseseisvuspäeva.

Raskema muusika sõpradel tasub oodata 30. aprilli, kui kontserdiga tuleb külla Soome metal-muusika bänd Wrathone. 1. juunil peetakse traditsiooniliselt lastekaitsepäeva Port Arturi kaubanduskeskuses, tänavu on teemaks meelelahutus selle eri vormides: kirjandus, kunst, muusika, kino.

Maikuu keskel saabuvad INi nädalaks Türgi noorsootöötajad projekti “Youth in Action” raames, projekti kitsam teema on fotograafia ja keskkond. Käimas on töö “Nordplus” noortevahetusprojektiga, kus partneriteks on Islandi, Läti ja Soome noortekeskused.

Peagi on tulekul muusika tegemise ja bändide tegevusega seotud töötoad. INis harjutab peale individuaalselt proovi tegevate noorte muusikute veel 20 aktiivselt tegutsevat bändi, kellest tuntuim on Sibyl Vane. Reile jutu järgi on noortele muusikutele pakkuda veel vabu prooviaegu ja soovijad võivad julgelt ühendust võtta.

Sügisel ootab IN oma töötajate ridadesse kaht vabatahtlikku Euroopa noorte vabatahtlike teenistusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles