KredExi toel investeerisid Pärnumaa ettevõtted 1,6 miljonit eurot

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula/Postimees

KredEx käendas möödunud aastal Pärnumaal 960 000 euroga 33 ettevõtte finantskohustusi. Sihtasutuse tugi võimaldas kaasata pankadest ettevõtetel täiendavat finantseerimist summas 1,6 miljonit eurot.

Kokku käendas KredEx möödunud aastal 58 miljoni euroga 474 ettevõtte finantskohustusi. KredExi tugi võimaldas ettevõtetel kaasata pankadest täiendavat finantseerimist summas 123 miljonit eurot, teatas KredExi kommunikatsioonispetsialist Tarmo Seliste.

Toetatud ettevõtetes töötab kokku 9000 töötajat ja rahastatud projektide tulemusena luuakse ligikaudu 1000 uut töökohta.

2011. aastaga võrreldes suurenes toetatud ettevõtete arv 10 protsenti. KredExile esitatud taotluste arv kasvas samas 8 protsenti.

„Võrreldes möödunud aastaga, kasutavad pangad KredExi käendust rohkem väikeste ettevõtete tegevuse finantseerimiseks. Uuendusena pakume alates detsembrist käendusi koos Euroopa Investeerimisfondi kaasgarantiiga, mis maandab KredExi riske ja võimaldab seeläbi KredExi ja Euroopa Investeerimisfondi toel laenukapitalile ligipääsu senisest veelgi rohkematele ettevõtetele,“ ütles KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt.

Kõige enam kasutati KredExi käendust möödunud aastal arvelduskrediidi ja käibelaenude puhul, mis moodustasid väljastatud käendusmahust 38%, investeerimislaenude osakaal oli 32 protsenti ja pangagarantiide osakaal 25 protsenti.

Alates 2001. aastast on KredEx käendanud 2525 ettevõtte finantskohustusi summas 354 miljonit eurot, mis on võimaldanud ettevõtetel pankadest kaasata rahastamist summas 699 miljonit eurot.

Toetatud ettevõtetes töötas kokku 68 828 töötajat ning toetatud projektide tulemusena on loodud hinnanguliselt 10 100 uut töökohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles