Enamik haigestunud töötajatest käib tööl

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegune haiguslehe süsteem, kus esimese kolme haiguspäeva eest töötaja hüvitist ei saa, soosib CV Keskuse hinnangul haigena töötamist.

CV Keskus korraldas jaanuaris küsitluse, et selgitada välja töötajate osakaal, kes käivad haigena tööl, sest ei taha palgas kaotada. Selgus, et 58 protsenti töötajatest ei võta haiguslehte pidevalt ning 28 protsenti töötajatest käib mõnikord haigena tööl. Kõigest kuus protsenti küsitluses osalenutest ei käi haigena tööl.

Kui töötaja tuleb haigena tööle, on ta ohuks nii endale, kolleegidele, tööandjale kui riigile. Perearstidki ei määra enam kohe haiguslehte, vaid pigem küsivad: “Mitu päeva on teil võimalik töölt puududa?” Kõik see põhjustab ettevõtetele ja riigile pikemas perspektiivis mitu korda suuremat kahju kui kolmepäevane haigushüvitis.

Kaheksa protsenti küsitluses osalenutest ütles, et käib haigena tööl hirmust kaotada töökoht. Samas peab vastavalt töölepinguseadusele tööandja keelama haigena töötamise, sest tööandja on kohustatud tagama töötervishoiu ja -ohutuse nõuetele vastavad töötingimused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles