Suurmeister Kirsipuu tegi Pärnus puhta töö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistri särgis kihutanud Jaan Kirsipuu tagas endale võimsa lõpuga esikoha nii laupäevasel tänavasõidul kui pühapäeval rattarallil.
Eesti meistri särgis kihutanud Jaan Kirsipuu tagas endale võimsa lõpuga esikoha nii laupäevasel tänavasõidul kui pühapäeval rattarallil. Foto: Ants Liigus

Eesti kõigi aegade tuntuim rattaproff Jaan Kirsipuu näitas konkurentidele koha kätte nii Pärnu 50. tänavasõidul kui Püha Loomaaia rattarallil.


Juubelisõit meelitas ranna rajooni tänavatele kihutama kõik kodus viibivad Eesti jalgratturid. Hästi korraldatud võistlusele lisas tublisti vürtsi nädal tagasi Maroko velotuuril edukalt kihutanud Jaan Kirsipuu (Geofco Team), kes otsustas kontrollida kodust rattaspordi taset.



Lõpuspurt pani kohad paika


Meeste eliitklassi ja kuni 23aastaste ratturite 40 kilomeetri kriteeriumisõidu lõplik jõudude vahekord selgitati ülipõnevas lõpufinišis. Enne lõpuheitlust oli vahefinišites korjatud punktidega liider Sigvard Kukk, kes edestades kahe silmaga lähimaid konkurente Jaan Kirsipuud, Indrek Rannamaad, Riivo Scumanni ja võidusõidu keskel tõsise äraminekukatse teinud Marku Ainsalut.



Juubelisõidu võitis võimsa lõpuspurdiga Kirsipuu, teise auhinna teenis Rannamaa ja kolmanda kohaga pidi leppima Kukk.



“Jõudsin eelmisel päeval Belgiast koju ja jalad olid pikast autosõidust üpris tuimad,” rääkis Kirsipuu. “Minu õnneks olid vahefinišid mitte iga kolme, vaid viie ringi järel ja nii sain tasapisi end soojaks sõidetud. Noppisin mõne punkti ja jätsin sõidu saatuse lõpu peale, see taktika õnnestus seekord suurepäraselt.”



Pärnu jalgratturid teenisid laupäeval kodusel võidukihutamisel kolm kolmandat kohta. Seenioride sõidus tunnistas Aivar Ree vaid Margus Krusemanni ja Tarmo Kopli paremust, M16-klassis edestasid Timmo Jeretit Oskar Nisu ja Karl Juudas ning kuni 18aastaste neidude võidukihutamisel jäi Silvia Lippe alla Liisi ja Daisi Ristile.



Silvia Lippe napsas naiste esikoha


Pühapäevasel Püha Loomaaia rattarallil tõestas sel aastal Belgia amatöörklubis pedaaliv Kirsipuu taas, et teda on veel vara veteranide hulka arvata.



Kui 76 kilomeetri pikkusest põhidistantsist oli sõidetud poolsada kilomeetrit, putkasid Vahur Valvas Tartu Tamme klubist ja Pärnu kalevlane Karlo Aia liidrite grupist minema.



Pikka aega ees sõitnud duo püüdis mõne aja pärast kinni Kirsipuu, kes lükkas kolm kilomeetrit enne lõpujoont täiskäigu sisse ja läinud ta oligi. Pool minutit pärast võitjat jõudsid kohale Valvas ja Aia ning kulus veel minut, kui lõpujoonele tuiskas suur grupp eesotsas Ardy Utari, Risto Aaltio ja Oskari Karguga. Püha Loomaaia teenekad ratturid Aivar Ree ja Martin Aun sai vastavalt seitsmenda ning kaheksanda koha.



48 kilomeetri distantsil olid kolm kiiremat meest Kristo Riimaa, Kalevi Jeret ja Bruno Tamm.



Naiste arvestuses võidutses 16aastane Silvia Lippe, kelle selja taha jäid lähimad konkurendid Selin Valk ja ja Karin Redi.



“Läksin pühapäeval lihtsalt lõbu pärast sõitma,” ütles Pärnu Kalevi ainus õrnema soo jalgrattur Lippe. “Järgmisel nädalavahetusel tuleb tõsine katsumus Viljandi tänavasõidul, kus peab viis korda üles ronima hirmus järsust tõusust. Usun, et saan sellega hakkama.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles