Tehnoloogiakool lööb käed Tietoga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa tehnoloogiakool.
Saksa tehnoloogiakool. Foto: Urmas Luik

Saksa tehnoloogiakool (STK) ja infotehnoloogiaettevõte AS Tieto Estonia loovad STK tarkvara arenduse õppuritele praktikaks ühise harjutusfirma.

Põhja-Euroopa juhtiva IT-alase teenindusettevõtte Tieto ja tehnoloogiakooli asutatud ühisfirma hakkab tööle Pärnus, ettevõte käivitub märtsis.

“Tehnoloogiakooli ja Tieto kokkulepe luua tarkvara arenduse eriala õpilastele harjutusfirma on meie jaoks väga oluline, sest võimaldab koolis kohapeal praktikat sooritada. Teatavasti on nii Pärnu linnas kui maakonnas infotehnoloogiasektor seni tagasihoidlikult arenenud, mistõttu pole õpilastel siinsetes ettevõtetes praktikakohti lihtne leida,” märgib STK direktor Indrek Alekõrs.

Tööd tehakse seal meeskonnana – nii nagu päris ettevõtteski –, ülesanded annab õpilastele Tieto.

“Õpilastele on selline variant kindlasti parem ja odavam. Nad ei pea enam tegema kohustuslikku praktikat mõnes pealinna ettevõttes. Kõik tööharjutuseks vajalikud tingimused alates kontoriruumist ja vahenditest kuni igapäevaste tööülesanneteni on neile oma koolis kättesaadavad,” sõnab Alekõrs.

Pikemas perspektiivis võiks STK ja Tieto koostööst välja kasvada päris uus Pärnus paiknev infotehnoloogiaettevõte, mis pakub lahendusi mobiiltelefonidele, arendab arvutitarkvara ja loob näiteks omavalitsustele e-lahendusi.

“Ei ole välistatud seegi, et mõni meie õpilane Tietosse palgale saab,” usub Alekõrs. Oma õppuritele on tehnoloogiakool praktikaks harjutusfirmasid varemgi loonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles