Vanaisa jälgedes käies sündis fotonäitus

, Pöialpoisi lasteaia õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Palmaru avas Pöialpoisi lasteaias näituse „Minu vanaisa tallatud radadel“.
Tiina Palmaru avas Pöialpoisi lasteaias näituse „Minu vanaisa tallatud radadel“. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaias Pöialpoiss avati ujumisõpetaja Tiina Palmaru fotonäitus „Minu vanaisa tallatud radadel“.

Tiina Palmaru sõnutsi sai näituse koostamise idee alguse sellest, et juhuslikult jõudis temani üks vanaisa tehtud foto, mis oli pildistatud enne 1941. aasta suve. Tekkis mõte otsida üles pildil asuv maja ja teha seal analoogne foto. Hoonet fotol otsib Tiina aga tänapäevani.

Kuid idee oli sündinud. Vanaisast jäänud albumites oli ajaloolisi ja äratuntavates paikades tehtud fotosid aastatest 1938–1941. Tiina „tallas vanaisa käidud radu“ aastal 2012: otsis Pärnust üles paigad ja hooned, jälgis kellaaega, et varjud fotodel oleksid samasugused kui vanaisa piltidel. Ta tegi kümneid fotosid selleks, et tabada hoonet õige nurga all. Kahe foto saamiseks sõitis ta isegi Tallinna.

Kui vanadel mustvalgetel fotodel on „modellideks“ Tiina Palmaru vanaema oma lapsega, siis uute fotode tarbeks on poseerinud Tiina enda lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles