Pärnu neiu laulis Itaalias

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rael Rent.
Rael Rent. Foto: Erakogu

Pärnu Kunstide maja õpilane Rael Rent osales Itaalias “Pulcinella ’D’Oro” lauluvõistlusel ning naasis teise koha ja eripreemiaga.


Rael on 12aastane ja õpib Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis ning Pärnu Kunstide maja laste laulustuudios Endla Murdi käe all.

Napolis toimunud napoli klassikaliste laulude konkursil osales kokku 21 lauljat kolmes vanusegrupis: 7-9-, 10-12- ning 13-18aastased.

Osalejad olid Itaaliast, Bulgaariast, Poolast, Taist, Hispaaniast, Hollandist, Mongooliast, Lätist, Iraanist, Šveitsist, Makedooniast, Gruusiast, Venemaalt, Saksamaalt, Rumeeniast, Bosnia ja Hertsegoviinast ja Eestist.

Rael esitas peale napoli laulu Rein Rannapi pala “Rahu”.

Napoli muusikakriitikute eripreemia pälvisid kõikide vanusegruppide esikohale tulnud, aga ka Rael, kuigi saavutas oma vanusegrupis teise koha.

Ürituse patroon oli Itaalia president Georgio Napolitano, toetajateks Euroopa Parlament, Itaalia kultuuriministeerium, Campania maakonna turismiassotsiatsioon ja Napoli linnavalitsus. Erikülalisteks olid Diego Maradona juunior ja Itaalia jalgpallistaar Diego Sinagra.  

Kes tahab Rael Rendi lauluhäält kuulata, see võib tulla 15. mail raekotta Kunstide maja parimate solistide kontserdile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles