Kinnisvarabüroo: elekterküttega korterit ei soovita isegi vaatama minna

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriradiaator. Foto on illustreeriv.
Elektriradiaator. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kinnisvarabüroo Ober-Haus teatel on korteriostjad hakanud üha enam pöörama tähelepanu kinnisvaraga kaasnevatele kõrvalkuludele ja näiteks elekterküttega kortereid ei soovita isegi vaatama minna.

Pärnu korteriturul on viimaste kuude jooksul enimnõutud kolmetoalised korterid, mis paiknevad  rohelises piirkonnas väiksemates eripärastes korterelamutes, ütles Ober-Hausi Kinnisvara Pärnu juhataja Ebe-Liis Rattasepp.

Rattasepa sõnutsi on järjest raskem leida ostjaid keskmisest suurematele korteritele, mis paiknevad olulisi investeeringuid vajavates vanemates paneelmajades.

„Viimaste kuude jooksul on kliendid hakanud pöörama järjest suuremat tähelepanu eluaseme kõrvalkuludele, eelkõige kütte hinnale. Sageli ei soovi kliendid elekterküttega kortereid isegi vaatama minna,“ märkis ta.

Pärnu korteriturul kasvas maa-ameti andmetel eelmisel aastal korteritehingute arv võrreldes 2011. aastaga märkimisväärselt – 32 protsenti, kuid olulist hinnamuutust ei toimunud.

Kuigi Pärnus alates 2012. aasta septembrist detsembrini korterite ostu-müügitehingute arv langes, algas käesolev aasta üllatavalt aktiivselt. Jaanuaris sõlmiti Pärnus maa-ameti andmetel 54 tehingut, eelmise aasta jaanuaris 32 ja detsembris 42 tehingut.

Samal ajal vähenes viimase aasta jooksul korterite müügipakkumiste hulk lausa kolmandiku võrra.

Väiksemate korterite nõudluse põhjuseks on oluliselt tõusnud sundkulutused eluasemele, mis sunnib inimesi eelistama ökonoomsemat taskukohast elamispinda.

Ostjateks on põhiliselt kohalikud ja eelkõige mujalt maakonnast ning Läänemaalt Pärnusse elama asunud inimesed. Peale soomlaste on teiste välismaalastest ostjate hulk viimase aasta jooksul vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles