Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

Ilmar Tomusk, „Volli kasvab suureks“

“Volli kasvab suureks” on järg Ilmar Tomuski populaarsetele lasteraamatutele “Tere, Volli” ja “Volli vanad vigurid”. Seekordses raamatus istutab Volli muuhulgas puu, kohtub tulnukatega, otsib elektrone, toidab peret, hakkab leiutajaks ... ja lõpuks kasvab suureks.

Sari „Minu esimene raamat“. Pildid on raamatusse joonistanud Kirke Kangro.

Kirjastus Tänapäev.

Tiina Toomet, „Elust koera ja kassiga“

Tiina Toomet on loomadega tegelnud ja neid ravinud juba 20 aastat. Tema koduski on peale muu pere ikka elanud loom. Või kaks. Nii on ta aastate jooksul neid tundma õppinud ja nende hingeelu jälginud.

“Elust koera ja kassiga” annab ülevaate peamistest muredest ja rõõmudest, millega lemmiklooma omanik kokku puutub. See on kaasahaaravalt kirjutatud nõuanderaamat, millest leiab tähelepanekuid ja õpetusi, milline elu koos koera ja kassiga olema peaks ja milline ta olla ei tohiks.

Sel korral ei kirjutanud Tiina raamatut üksinda, teda aitasid koer Paula ja kass Maksim – neile mõlemale antakse raamatus sõna. Huvitavad fotod on teinud Tiit Blaat.

Kirjastus Hea Lugu.

Claudia Rösen, „Siil otsib ulualust. Nii aitan loomadel talve üle elada“

Õnnelikud linnud toidumajakeses, siili mugav magamistuba haokuhja all, orava pelgupaik vana viljapuu õõnsuses …

Kõiki neid loomi võite talviste külalistena õige lihtsalt oma aeda meelitada ja neid külmal aastaajal teadlikult abistada.

Saame teada, mida teevad liblikad, ämblikud ja lepatriinud talvel. Raamatust leiab linnumaja tegemise õpetuse. Raamatu on saksa keelest tõlkinud Piret Pääsuke.

Kirjastus Hea lugu.

Aapo Ilves, „Muinasjutud lastele ja suurtele“

Need on muinas- ja mõistujutud, milletaolisi autor oleks tahtnud ise lapsepõlves lugeda.

Mõni jutt on varem ilmunud ajakirjas Täheke ja lõunaeestikeelseina ajalehes Setomaa. Kunstnik Regina Lukk-Toomperele meeldisid need lood nii väga, et ta hakkas sellele raamatule joonistama pilte.

Kirjastus Futu Print.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles