Naistearst mõisteti sünnitaja ja vastsündinu vigastamises süüdi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus mõistis täna Pärnu naistearsti Carmen Heinväli süüdi sünnitaja ja imiku vigastamises ning karistas teda tingimisi vangistusega.

Kohus mõistis Heinväli süüdi oma tegevusetusega ettevaatamatusest kahele inimesele raske tervisekahjustuse tekitamises ja karistas teda tingimisi üheaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ühtlasi rahuldas kohus kannatanu tsiviilhagid ja mõistis Pärnu haiglalt varalise kahju eest välja 3330 eurot ja mittevaralise kahju eest 20 000 eurot.

Prokurör nõudis detsembri keskel kinniste uste taga toimunud kohtuvaidluses tingimisi ühe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust kolmeaastase katseajaga.

Heinväli kaitsja hinnangul tulnuks naine kuriteokoosseisu puudumise tõttu tema tegevuses õigeks mõista.

Heinväli ei ole end juhtunus süüdi tunnistanud.

Detsembri alguses taasalanud protsessi kuulutas kohus kannatanute eraelu kaitse huvides kinniseks. Kohus arutas Heinväli süüasja uuesti riigikohtu otsusel, kuna tema kriminaalasja varasemal menetlemisel oli toimunud mitmeid olulisi rikkumisi.

Süüdistuse järgi jättis Pärnu naistearst Heinväli Pärnu haigla naiste- ja lastekliinikus valvearstina tööl olles õigeaegselt osutamata sünnitusabi, mistõttu tekkisid nii emal kui lapsel rasked tervisekahjustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles