Galerii: Pärnu sadamakail käib kibe jäälinna ehitus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkino ehitusel müttasid peamiselt kutsehariduskeskuse noored.
Jääkino ehitusel müttasid peamiselt kutsehariduskeskuse noored. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu sadamakail rassis täna ennelõunal sadakond rõõmsasilmset ja  punapõskselt õhetavat noort inimest Pärnu jääfestivali tarvis valmiva talvelinna ehitusel. Järgmisel laupäeval algava festivali ajaks kerkivad jäärestoran, talvespaa saunadega, jääkino, poortidega jääväljak, tuubisõidurada ja mitmed muud atraktsioond.

Festivali peakorraldaja Piret Hallik-Sassi sõnutsi on igal suuremal objektil oma juhendaja. Üllar Kallau juhtimisel valmib talvespaa, Rait Pärja juhendamisel jäärestoran ja -baar, seikluspargi ja jääkino valmimise eest seisavad hea vastavalt Raivo Perandi ja Janek Klaamas. Ehitiste väljanägemise juures on suuresti abiks olnud mitmed Pärnu arhitektid.

Rajatised valmivad jääarhitektuuri workshop'i raames, millest võtab osa ligi 30 arhitektuuri-, disaini- ja skulptuuritudengit Eestist, Lätist, Soomest, Rootsist ja Norrast, Pärnumaa kutsehariduskeskuse meistrid ja õpilased ning Pärnu gümnaasiuminoored.

Hallik-Sassi jutu järgi osalesid mitmed Pärnusse saabunud tudengid lumeehitiste rajamisel mulluselgi festivalil.

Jäärestorani ja -baari valmimist juhendanud skulptor Rait Pärg rääkis, et kui ta asjaosalistele  kavandit tutvustas, läksid kõigi näod sama ilmet kui jäärestorani esiküljele rajatav ülestõstetud pöialdega naerev kuju.

Restorani lumeplokkidest müür oli kerkinud ajakirjanike külastuse ajaks juba paari meetri kõrguseks ja Pärja jutu järgi on tema juhendatav ehitus praegu täiesti graafikus. Hiljem saab jäärestoran kauni valgustuse, mis peaks linnaelanike pilku juba kaugelt köitma.

Usin töö käis täna kõigil objektidel ja ehitised tulevad mõõtmetelt mastaapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles