Juhtkiri: Mälestustahvel parkimismajale

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Paljudele kenadele vanadele majadele Tallinna vanalinnas on kinnitatud stiilne infotahvel, mis annab ülevaate hoone ehitajast, kunagistest omanikest ja ajaloost. See on sümpaatne ja tasub ette võtta Pärnuski.

Siinses vanalinnas leidub huvitava looga hooneid. Ja kui juba tahvleid paigutada, ei maksaks peatuda vaid muinsus- või miljöökaitseliste hoonetega, omamoodi aja märk ja sümbol on mõnigi uusehitis. Näiteks parkimismaja Aida tänaval.

Parkimismaja saaga algas 2007. aastal. Omanik oli nüüdseks pankrotistunud Win Markets. Raha kulus aastate jooksul palju, ühed tegid plaane, teised protestisid ja alles eeloleval suvel, kuus aastat hiljem, on lootust, et varemetest kesklinnas valmib uue omaniku, Port Arturi juhtimisel korralik parkimis- ja ärihoone.

Veel ühe meenutusena parkimismaja kirevast ajaloost passib siinkohal meenutada Pärnu Postimehe uudist aastast 2009.

Andsime toona teada, et kohus jättis rahuldamata parkimismajale ehitusloa väljastamise vaidlustanud Port Artur Grupi ja selle tütarfirma, aktsiaseltsi Triple Invest kaebuse. Port Artur Grupi kaebuse põhjuseks oli ettevõtte väitel asjaolu, et ”pärast konkursi toimumist muudeti hoonestusõiguse seadmise põhitingimusi, lubades parkimismajja kaubanduspindade rajamist“.

Nüüd, mõni aasta hiljem, teatab Port Arturi tegevjuht Keit Nestor pressiteates: ”Parkimismajas asuvate kaubanduspindade vastu on huvi tundnud erinevad kaubandussektori esindajad, sealhulgas kõik suuremad toidukaupluste ketid.“

Elul ja äril on karmid seadused ning parkimismaja saaga illustreerib seda Pärnus väga ilmekalt.

Seega, kui parkimismaja viimaks valmib, mis iseenesest on kiiduväärt, võiks selle seinal leida koha infotahvel, mis räägib ausalt, kuidas seda kõike ei saanud ja kuidas lõpuks siiski sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles