Tervisele halvad toidud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Osa toiduaineid võib tervisele karuteene osutada, põhjuseks liigne töötlus või transrasvade sisaldus.

Konserveeritud tomatid. Kõik plekkpurgis olevad toiduained sisaldavad kemikaali nimega BPA, kuid eriti mõjutab see just tomateid, mille happelisuse külge BPA hästi kinnitub. Kui värskeid tomateid pole käepärast, võtke klaaspurgis või kartongist pakendis olevad konserveeritud tomatid, sest need ei sisalda BPAd.

Margariin. Tootmisprotsessi jooksul täidetakse margariin transrasvadega, mis suurendavad südameveresoonkonna haiguste, vähi ja degeneratiivsete haiguste riski, kaalutõusu ja kõrget halba kolesterooli. Terviseekspertide väitel on margariin üks halvimaid toiduaineid.

Mikrolaineahjus valmistatud popkorn. Kui soovite popkorni teha, pistke pakk tavalisse ahju. Popkorni koti vooderdis sisaldab mürgist PFOAd, mida on seostatud viljatuse, neeru- ja munandivähiga.

Kunstlikud magustajad on tunduvalt magusamad, vahel 200 korda magusamad kui tavaline suhkur, seega võib aju hakata üha magusamaid toite ihkama. Teadlased veel uurivad, kas kunstlikud magustajad põhjustavad vähki ja närviprobleeme, kuid juba on selgeks tehtud, et need kiirendavad kaalutõusu ja suurendavad isu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles