Pärnus jagatakse tasuta lõunaid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Täna kell pool viis esitab kunstirühmitus Barbara Lehtna & Co Pärnus Martensi väljakul kunsti-performance’i “Tasuta lõuna”, mille käigus jagatakse humanitaarkraadiga töötutele tasuta lõunat.

Rühmituse eestvedaja Barbara Lehtna ütlust mööda on toimuv kunstnike vastus viimastel nädalatel ajakirjanduses palju kajastust leidnud humanitaaride “ületootmise” debatile ja peaks pigem mõttetööd provotseerima kui olema nõusolek kummagi poolega. “Me ei arva, et neil arvamusloo kirjutajatel oleks õigus, aga me ei arva ka seda, et riik teeb töötute noorte jaoks kõik, mis võimalik,” sõnas Lehtna.

Neljapäeval toimuv performance peakski kunstnike teatel mõtlema panema nii noored, kes ei ole nõus töötama alla 1000eurose palga, kui ka riigiisad, kes on lävendipõlvkonna pärast kooli lõpetamist ilma igasuguse abita jätnud.

Kunstirühmituse puhul on tegu noorte inimestega, kes on just ülikooli lõpetanud ja valdavalt humanitaarkraadi omandanud. Performance “Tasuta lõuna” on noorte esimene suurem ülesastumine kodulinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles