Mis saab siis, kui tööandja ei teegi puhkusegraafikut?

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Varem koostas tööandja puhkusegraafiku jaanuaris. Käes on veebruar, aga keegi pole graafikut esitanud. Mis saab siis, kui tööandja ei teegi puhkusegraafikut?

Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Leonid Siniavski:

Varem ehk enne 2009. aasta 1. juulit kehtinud töölepingu seadus (TLS) kohustas tööandjat puhkusegraafikut koostama tõepoolest jaanuarikuu jooksul. Kehtiva TLSi kohaselt koostab tööandja puhkuste ajakava iga kalendriaasta kohta ja teeb selle töötajale teatavaks kalendriaasta esimese kvartali jooksul. Järelikult on teie tööandjal aega töötajate puhkusegraafikut koostada ja seda töötajatele tutvustada 31. märtsini.

Juhul, kui tööandja käesoleva aasta puhkusegraafikut teile selleks ajaks teatavaks ei tee, on teil siiski seadusest tulenev võimalus ise otsustada, millal oma kalendriaasta puhkust kasutada. Aluse selleks annab TLS § 69 lõige 3, mille kohaselt puhkuste ajakavasse märkimata puhkuse kasutamisest teatab töötaja tööandjale 14 kalendripäeva ette kirjalikku taasesitamist (näiteks e-postiga) võimaldavas vormis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles