Vabakooli muusikal viib noored rändama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike vabakool.
Väike vabakool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Homme kell 18 etendub Tervise kultuurikeskuses Pärnu väikese vabakooli folklooriaasta tippsündmusena muusikaline etendus nimega "meie@loomine.ee".


Iga–aastane kevadine suurprojekt on vabakoolis kujunenud elujõuliseks traditsiooniks, mille eesmärk on arendada loovust, iseseisvust ja koostööoskust. Etenduses osaleb kogu kool ja  esimest korda astuvad koos Pärnu vabakooliga lavale ka sõpruskoolid Taani Egebjergi vabakoolist ja Länsimetsa koolist Soomes.



Muusikaline etendus räägib sellest, kuidas internetiavarustes kohtuvad seitse noort, keda köidab ajas rändamise mõte. Vestlusse sekkub salapärane Haldjas, kes juhatab noored ajarännakule. Reis on pikk, rändurid sattuvad otse maailma loomise juurde, seejärel läbivad nad minevikus Tule, Õhu, Vee ja Maa elemendiga seotud paigad. Oma teel õpivad noored, et kõik, mis loodud, on elav ja iga mõte saab teoks. Kotka seljas tagasi jõudnud, otsustavad ajarändurid ära käia tulevikus. Seal kohtuvad nad silmast silma Haldjaga, kes juhatab noored vägagi ootamatu lõpplahenduseni.  



Folklooriteemalise muusikali stsenaariumi kirjutamist juhendas vabakooli eesti keele õpetaja Ilona Must, osa stseenide autorid on õpilased ise.



Vabakooli etenduse "meie@loomine.ee" seadis lavale õpetaja Juta Ild, muusikalise kujunduse autor on muusikaõpetaja Grete Tammalu. Oluline roll etenduses on täita vabakooli juhatajal Riho Alliksool. Peaosas on kooli vanemate klasside õpilased Tarmo Põllu, Emil Erastus, Erko Elblaus, Karoliine Kõgel, Keidi Õunap, Kerli Laidna, Pamela Sume ja Merliti Tillart.



Muusikalist etendust toetavad Pärnu linnavalitsuse haridusosakond ja Eesti kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupp.



Pilet Tervise kultuurikeskuse kell 18 algavale etendusele maksab 25 krooni, koolieelikutele on teatritükk tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles