Reene Tammearu: „Oma tulevase klassiga kavatsen öö koolis veeta.“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reene Tammearu, Pärnu Kuninga tänava põhikooli inglise keele õpetaja.
Reene Tammearu, Pärnu Kuninga tänava põhikooli inglise keele õpetaja. Foto: Erakogu

Iga aasta septembris tuleb kooli uusi õpetajaid. Sel aastal tuli Pärnu Kuninga tänava põhikooli Audru keskkoolist uus inglise keele õpetaja Reene Tammearu. Kuninga Kuulutaja tegi Reenega intervjuu.

Kes oli sinu lemmikõpetaja? Mida oled temalt õppinud?

Minu lemmikõpetaja oli minu esimene klassijuhataja, vaatamata sellele, et ma teises klassis kõrvarõngaste pärast terve tunni püsti pidin seisma. Ta oli karm, aga õiglane. Ta hoolis meist ja armastas meid! Olen temalt õppinud kannatlikkust ja kuulamisoskust; et igal teol on põhjus, aga ka tagajärg; et valesid küsimusi ei ole olemas; enne mõtle, siis ütle; eksimine on inimlik jne. Väga palju olen temalt õppinud, aga ka paljudelt teistelt õpetajatelt ja kolleegidelt.

Miks sai sinust õpetaja?

Sellega on lugu nii, et tahtsin juba esimesest klassist peale õpetajaks saada. Koduski mängisime vennaga kooli, mina muidugi õpetaja ja tema õpilane, parandasin tema töid ja panin hindeid.

Keskkooli 10. klassis aga otsustasime sõbrannaga, et meist saavad politseinikud. 12. klassis viis tühjast-tähjast tüli meid riidu, sõbranna läkski politseikooli, aga mina asusin Tallinna Ülikooli inglise keele õpetajaks õppima.

Mis on õpetaja ametis head?

Õpetaja ametis on kõik hea! Iga päev on eriline ja üllatusterohke. Nii palju hoolivust, heatahtlikkust, püüdlikkust sinu ümber. Super! Pealegi, noortelt on väga palju õppida: moetrendid, soengud, muusika- ja tantsustiilid, filmid. Terve rida uusi sõnugi olen õppinud.

Miks otsustasid just meie kooli õpetajaks tulla?

Minu tulek siia kooli oli kas puhas juhuste kokkusattumus või siis saatus, kuidas kellelegi meeldib.

Kuidas oled siiamaani oma valikuga rahul olnud?

Kaalutlesin kaua, aga mitte sellepärast, kas Kuninga tänava põhikool sobib mulle, vaid vastupidi, kas mina sobin siia kooli. Olen täiesti kindel, et see oli õige valik.

Mis on meie kooli õpilaste puhul erilist?

Meie kooli õpilased on motiveeritud, nad tahavad hästi õppida.

Esimene tunne/mõte meie kooli tulles?

Paanika ... Nii palju lapsi, ma ei saa kunagi nende nimesid selgeks!

Millised on sinu huvid väljaspool kooli?

Olen üks viimaseid õpetajaid, kes lahkub õhtul koolimajast. Lähen trenni ja siis sõidan koju. Järgnevad kiired kodused toimetused, paar iganädalast seriaali ja magama. Väljas käin harva, kuigi mulle väga meeldib tantsida. Reisida meeldib mulle ka igal võimalusel ja šoppamisestki ei ütle kunagi ära! Eks kõigil ole oma tegemised, seetõttu sõprade ja sugulastega saame kokku enamasti vaid sünnipäevadel ja pühade ajal.

Sinu kaks poega tulid samuti meie kooli, kuidas neile siin meeldib?

Siimul ja Märdil on siin koolis palju sõpru. Just nemad tahtsidki väga siia kooli tulla ja arvasid, et küll mina ka saan hakkama.

Sügisel olid koos 5. klassidega öö koolimajas. Mis tunne oli öö koolimajas veeta?

Ütleme nii, et kavatsen veel ühe öö koolimajas veeta, aga seda juba oma tulevase klassiga.

Intervjueerisid Kaisa Metsaots ja Lisanna Miiter

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles