Tantsuõpetaja Regina Karlepi üheksa valikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuõpetaja Regina Karlep annab Kuninga tänava põhikoolis õpilastele tantsutunde.
Tantsuõpetaja Regina Karlep annab Kuninga tänava põhikoolis õpilastele tantsutunde. Foto: Erakogu

1. Magamine. Voodi on mu suur sõber. Kahjuks olen ööinimene, lähen hilja magama, aga ärgata tuleb siiski vara, et jõuaks lapsed lasteaeda viia. Kui päeva jooksul tekib aeg, kui saaks veidigi magada, kasutan võimalust!

2. Perega olemine. Kõige tähtsamad ja kallimad siin elus on mulle mu elukaaslane ja lapsed Riti (4) ja Jarko (2). Et mina näen neid ja nemad mind päeva jooksul üsna vähe, hindan üheskoos oldud aega veel eriti. Ega peagi alati kohe midagi koos tegema, aga see tunne, et oled perega koos kodus, on juba hea.

3. Söömine. Süüa mulle meeldib, mitte söömise, vaid naudingu pärast. Püüan süües nautida kogu olukorda. Kui sellega on seotud veel mõni hea seltskond, on see super!

4. Küpsetamine. Mina kohe ei tea, aga ma ei kujuta ette, kui mulle küpsetamine ei meeldiks. Usun, et mu pere ei kujutaks ka seda olukorda endale ette.

5. Sõbrad. Kes see ikka paremat seltskonda pakuks, kui mitte tõelised sõbrad. Kui on vaja abi või teenet või veel midagi, siis on just tõeline sõber see, kes tuleb ja aitab. Muidugi ei tohi unustada ise teisi aitamast. Andmise rõõm on siiski see kõige suurem, ja see on päriselt nii. Proovige järele!

6. Positiivne ellusuhtumine. Mina arvan nii, et kui elus puuduks positiivsus, oleks mu elu võimatu. Läbi raskuste või ebameeldivuste viib ainult ja ainult positiivsus. Igas negatiivses asjas tuleb leida positiivne, sest muudmoodi elus edasi minna ei saaks. Püüan õppida ebaõnnestumistest, kuid ka teiste edust. Üks on kindel: naeratus ja positiivsus on edasiviivad jõud!

7. Käsitöö. Väga meeldib kududa, heegeldada ja õmmelda. Pärlitööd on ka vahvad. See on selline hingele tegevus. Nüüdsel ajal, kui olen taas tööinimene, jätkub aega vaevalt praktilisteks asjadeks, nagu mütsid või sokid. Aga õmblemine on siiski minu lemmik olnud läbi aegade. Kõige suurem õmblemistöö on olnud pulmakleit mu sõbrannale.

8. Aeg iseendale. Iga inimene peab ennast laadima, et olla jälle nii enda kui teiste jaoks olemas. Mina naudin vaikust ja rahu küünlavalgel, mõnusa muusika ja raamatuga või vaadates head filmi või veel midagi kolmandat. Aga usun, et pole olemas inimest, kes poleks tungivalt tundnud, et tahaks kas või hetke iseendale.

9. Kodu võtmed. No nendeta ju ei saakski! :)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles