Pärnu uue silla ehitamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Pärnu jõgi ja Kesklinna sild.
Lumine Pärnu jõgi ja Kesklinna sild. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Mis Pärnusse veel ühe silla ehitamisesse puutub, siis nii Mark Soosaar kui ka Toomas Kivimägi näevad pikas perspekiivis ette, et ilma uue sillata nagunii Pärnu kesklinna liiklus tulevikus toime ei tule. Kuhu ja millal uut silda ehitama hakata, on ainult raha ja kooskõlastamise küsimus.

Ma küsiks inimestelt, kes on käinud Praha vanalinnas ja kas nad on Karli sillal ka käinud? Kui on, siis meie Pärnu kesklinna sild võiks sellisel kujul anda ka Pärnule täiesti uue kultuurilise tegevuse ja vaatamisväärsuse.

Mu meelest Mark Soosaare mõte seda vana silda laiendada küll ei ole hea mõte. Õigem oleks kesklinna sild taasatada esialgsel kujul ja anda jalakäiate ning jalgratturite käsutusse. Samuti lubada kasutada nii nagu see on kujunenud Karli sild Prahas.

Ka siin Pärnus võiks see sild olla mõnusaks ajaviite ja jalutuskohaks nii turistidele muusikutele, kes mängivad seal muusikat, kuntstnikele, kes maalivad nagu Karli sillal ning kus turistid saavad osta suveniire ja palju muud huvitavat, mis kõigele lisaks ka suvepealinnale kuulsust juurde annaks.

Pealegi oleks see sild juba pärnakatele endile tore lisa nii vallikääru, kui ka teiste kaunite kohtade kõrval. jalutamiseks ja jõel toimuva nautimiseks.

Huvitav oleks teada, kas sellel ideel on jumet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles