Sütevakas kogunevad kuldsuud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu võitis Pärnu linna kõnevõistluse "Kuldsuu" gümnaasiumiastmes Karl Kontus ühisgümnaasiumist.
Mullu võitis Pärnu linna kõnevõistluse "Kuldsuu" gümnaasiumiastmes Karl Kontus ühisgümnaasiumist. Foto: Urmas Luik

Kolmapäeval kogunevad Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis linna kuldsuud, et taas proovile panna oma kõnelemise oskus. Kõnevõistluse korraldajad kutsuvad kõiki huvilisi kaasa elama.

Esinetakse ettevalmistatud kõnega teemal „ Minu Eesti“ ja ühel loosiga võetud teemal. Kõne aeg on kuni kolm minutit, oluline on teema tundmine ja päevakajalisus; eesmärgi selgus, kõne ülesehituse terviklikkus, argumentide ja faktide löövus, improvisatsioonivõime, kujundite kasutamine; üldsõnalisuse, vasturääkivuste ja demagoogia vältimine, keele korrektsus.

Igast koolist oodatakse osa võtma üht 7.–9. klassi õpilast ja kuni kaht 10.–12. klassi õpilast, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas.

Tänavust kõnevõistlust korraldab Pärnu linnavalitsus koostöös Sütevaka humanitaargümnaasiumi, Swedbanki, SA Endla Teatri ja Pärnu Postimehega.

Gümnaasiumiastme kuldsuule on Swedbankilt auhinnaks 100 eurot ja põhikooli kuldsuule 50 eurot. Auhindu osavõtjatele panevad välja ka linnavalitsus, teater Endla ja ajaleht Pärnu Postimees.

Gümnaasiumiastme võitja esindab Pärnut 1. märtsil toimuval vabariiklikul kõnevõistlusel Põltsamaa ühisgümnaasiumis.

Kuldsuu kõnevõistlus toimub tänavu 13. korda. Eelmisel aastal võitis Pärnu linna kõnevõistluse gümnaasiumiastmes Karl Kontus ühisgümnaasiumist ja põhikooliõppurite arvestuses Johanna Toodu Sütevaka humanitaargümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles