Galerii: Pärnus antakse jäälinnale viimast lihvi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuubisõidu rada tuleb pisut väiksem kui algselt plaanitud.
Tuubisõidu rada tuleb pisut väiksem kui algselt plaanitud. Foto: Raido Keskküla

Pärnu jääfestivali raames linna sadamakaile rajatav jäälinn on suures osas valmis, nüüd tuleb anda enne laupäeval algavat festivali viimast lihvi.

Pärnu jääfestivali peakorraldaja Piret Hallik-Sassi sõnutsi on vahepealne sula seisanud kunstlume tootmise. „Hakkama tuleb saada olemasolevaga,“ märkis ta.

Täna päeval ukerdas kesklinna kai sillapoolses otsas meisterlikku tasakaalu näidates ekskavaator, mis kujundas tuubisõidurada. „Rada tuleb küll lume puudusel pisut väiksem kui plaanitud,“ märkis Hallik-Sass.

Valmimas on teisedki objektid, puuduvad veel pisidetailid. Peagi saabuvad Pärnusse jääkamakad, millest valmistatakse jääbaari lett ja lauaplaadid. Samuti on pooleli jääkino ruumide uuristamine lumekuhja.

Hallik-Sass rääkis, et jääskulptuuride meisterdamiseks tuuakse jää tänavu Lätist, mitte Soomest, nagu varasematel aastatel. „Lapimaal on tänavu jääolud kehvad,“ selgitas ta.

Hoki- ja uisuplatsi üle vaadanud asjatundjad olevat Sassi sõnade kohaselt selle heaks kiitnud.

Töid festivaliplatsil jätkub kuni avamiseni. „Loodame selleks ajaks kõigega toime tulla,“ oli Hallik-Sass optimistlik.

Festivali ajaks kerkivad jäärestoran, talvespaa saunadega, jääkino, poortidega jääväljak, tuubisõidurada ja mitmed muud atraktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles