Noored pianistid vallutasid pjedestaali

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaver. Foto on illustreeriv.
Klaver. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Pärnu regiooni pianistide konkurss tõi Pärnu muusikakooli võistlema noored kaheksast muusikakoolist Orissaarest Paideni, üllatades osalejaid peale klaverimängu Pärnu kunstikooli töötubadega. 

Pärnu konkurss oli üleriigilise „Parim noor instrumentalist 2013“ konkursi üks eelvoorudest ja žürii – Kai Ratassepp ja Marja Jürisson Tallinna muusikakeskkoolist ning Marge Loik Viljandi kultuuriakadeemiast – jagas Pärnu ja Pärnumaa muusikakoolide kasvandikele hulga auhindu.

Esimeses vanuserühmas pälvis esikoha Hermann Press Pärnu muusikakoolist, tema õpetaja on Ülle Petrovitš. Liise Salundi sai teise, Johanna Maria Kosk kolmanda koha. Mõlemad on Eve Endoja õpilased Pärnu muusikakoolis.

Teises vanuserühmas võitis Anastasija Mjassojedova (õpetaja Renata Marksalu) ja teiseks tuli Andres Ivanov (õpetaja Ludmilla Kaevu) Pärnu muusikakoolist. Kolmanda koha pälvis kolm noort muusikut: Martin Kaljuste Vändra muusikakoolist (õpetaja Merle Maanus), Robi Salumets (õpetaja Maimu Parts) ja Yasmina Bouhouda (õpetaja Renata Marksalu) Pärnu muusikakoolist.

Kolmandas vanuserühmas võttis Ingrid Kullam, Imbi Haugase kasvandik Pärnu muusikakoolist vastu teise koha ja Maarja Taltsi õpilane Kristiina Leevik diplomi.

Kõik esikolmiku võistlejad lähevad edasi üleriigilisse lindivooru.

Pärnu muusikakooli direktori Karin Veissmanni ütlust mööda oli konkursil üllatuskülaline, EMAs kaasaegset muusikat ja improvisatsiooni õpetav Taavi Kerikmäe, kes tunneb huvi elektroakustika ja tehnoloogilise muusika vastu. „Tema juhtimisel said lapsed kuulata ja ise tekitada klaveriga nii tava- kui elektroakustilisi helisid, huvilisi leidus palju,“ rääkis ta.

Pärnu kunstikooli töötubades valmistasid noored klaverimängijad aga põnevaid meeneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles