Linnakoolid võistlesid õigekeelsuses

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Õigekeelsussõnaraamat.
Eesti Õigekeelsussõnaraamat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Emakeeleolümpiaadi Pärnu linna piirkonnavoorus 7.–12. klassidele võisteldi teemal „Õigekeelsus keelemaastikul, meedias ja mujal“.

Kuigi olümpiaaditööd olid koostatud kolmele vanuserühmale, 7.–8., 9.–10. ja 11.–12. klassile, pandi võistlejad ka klassiti paremusjärjestusse.

7.–8. klasside esikolmikusse jõudsid kaheksandikud: parimana Ingrid Kullam, Lia Villeri õpilane Kuninga tänava põhikoolist, teisena Karin Allika Sütevaka humanitaargümnaasiumist (õpetaja Kaili Miil) ja kolmandana Janely Sakala ühisgümnaasiumist (Kersti Jürgenson).

7. klasside osas jagasid esikohta Lisbet Raedov Koidula gümnaasiumist (Marge Kanniste) ja Marta Lotta Kukk Sütevakast (Elma Künnapas), kolmas oli Markus Ilmar Münzer Koidulast (Marge Kanniste).

9.–10. klasside auhinnakohad läksid Sütevakasse: parim oli Helen Maria Raadik 10. klassist (Kalle Viik), teine Anneliis Rea 9. klassist (Elma Künnapas) ja kolmas Johanna Toodu 10. klassist (Kalle Viik).

9. klasside seas tuli võitjaks Anneliis Rea, teine oli Helo Liis Soodla Vanalinna põhikoolist (Eve Hirvela) ja kolmas Kristel Ild Ülejõe gümnaasiumist (Marja Tõnts). 10. klasside parimad olid Helen Maria Raadik, Johanna Toodu ja Liis-Eleen Kalmer Sütevakast (Kalle Viik).

11.–12. klasside võit läks Ülejõe gümnaasiumi, Mari Raidmetsa õpilasele Mirjam Tammistole (11. klass), teise koha sai Triin Taveter Koidula kooli 11. klassist (Marge Kanniste) ja kolmanda Hansagümnaasiumi abiturient Marko Leevik (Inga Kukk).

11. klasside paremusjärjestuses oli Mirjam Tammisto ja Triin Taveteri järel kolmandana Sütevakas õppiv Merilin Martinson (Kaili Miil). Lõpuklassides oli Marko Leeviku järel teine Liis Mättas Hansagümnaasiumist (Tiiu Sarv) ja kolmas Alex Feldmann Sütevakast (Kalle Viik).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles