Pensionärid valisid kaunima poevitriini

, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupluse Suveniir vaateaken.
Kaupluse Suveniir vaateaken. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu pensionäride ühendus korraldas juba teist aastat Pärnu linna poevitriinide konkursi.

Loomulikult ei ole konkurss ametlik, ning edastab ainult ühenduse pensionäride arvamusi. Poevitriinid on linna visiitkaart, nende maitsekas kujundus tõstab esile linna ilu.

Esikoha saavutas juba traditsiooniliselt bussijaama kõrval asuv ,,SUVENIIRI,, poevitriin. See on üldtuntud kaunis vaatepilt, mida ei olegi vaja tutvustada, selle poe vitriini jäävad paljud imetlema.

Ka prillipoe ,,NORMAN OPTIKA,, vitriin tunnustati esikoha vääriliseks, just originaalsuse tõttu. Rüütli tänaval on päris mitu prillipoodi, ning nende akende kujundus sisult sarnane: naine + mees + prillid - mida olekski võimalik rohkem välja mõelda? Kuid ,,Norman Optika,, ei läinud seda rada, tema poe aknale ,,istutati,, õunapuu: kevadel prillidega linnumajad, suvel hakkasid puul kasvama õunad, sügisel olid puu all moosipurgid ja puul istusid prillidega öökullid...

Teine koht läks ,,VILA,, poevitriinile. Kevad - suvel kutsus poeakna melu kõiki reisima: reisikohvrid, ninasarvik, safari stiilis riided, sügisel hoidsid matrjoškad üleval rahvuslikku stiilitunnetust.

Kolmandaks tuli ,,TERVISEPOOD,,. See poevitriin on värvide päralt: kevadel õrnroheline, suvel kollane, sügisel oranž, talvel sinakasvalge. Aastaajad vahetuvad koos loodusega, ning loodusest meie tervis ju tulebki.

Mida suudab teha kamp pensionäre? Valida välja parimad ja premeerida neid omatehtud käsitööga. Sest meie Pärnu linna kesktänavat kaunistavadki ainult poeaknad, kuni nendes poodides veel töötavad hoolivad inimesed. Kuni veel on Rüütli tänaval poode.

Kui küsisin tuttava pensionäri käest, miks meie aja linnaisa ei jaluta Pärnu  tänavatel nii, nagu omal ajal legendaarne Oscar Brakman tegi, vastas viimane:,,Mida sa veel ei taha? Ta murrab oma jalad ära!"

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles