Rosanna Lints armastab head muusikat

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosanna Lints loodab homsest “Eesti laulu” poolfinaalist edasi pääseda.
Rosanna Lints loodab homsest “Eesti laulu” poolfinaalist edasi pääseda. Foto: Jelena Rudi

Homme õhtul jõuab ETV ekraanile tänavuse “Eesti laulu” esimene poolfinaal, kus üles astuv Pärnust pärit, kuid Tallinnas õppiv Rosanna Lints (17) loodab edasi pääseda konkursi finaali.

Kaks aastat tagasi TV3 laulu-show’s “Eesti otsib superstaari” kolmanda koha saanud Rosanna kuulub tänavusel “Eesti laulu” konkursil Rolf Roosalu, Kristel Aaslaiu ja Mattias Hapsali kirjutatud looga “Follow Me” favoriitide hulka. Kui tänavuse “Superstaari” saate superfinalist Elina Born on olnud veebilehe eurovisioon.ee külastajate absoluutne lemmik, siis Rosanna lugu on olnud 20 osaleja seas fännide teine kuni neljas eelistus.

Lauljatar märkis Pärnu Postimehele antud intervjuus, et tema eesmärk on konkursil finaali jõuda, kuid ennustamine talle ei meeldi.

“Konkursi tase tundub olevat nagu eelmistel aastatel ja paljud artistidki on samad – vähemalt tuttav seltskond on kohal. Aga ei ole aimugi, kes võiks olla favoriit,” lausus Lints. “Eks ikka käib igasuguseid mõtteid peast läbi, aga arvan, et neid peas korrutada ei ole väga mõistlik.”

Kolis arengu nimel Tallinna

Pärast “Superstaari” saadet lõpetas Rosanna Paikuse põhikooli ja otsustas edasise arengu nimel jätkata haridusteed Tallinna Georg Otsa nimelises muusikakoolis.

“Kolimise peamiseks põhjuseks oli saates nii kaugele jõudmine, teadsin, et Tallinnas on mul kõige lihtsam ennast arendada ja eesmärgini jõuda,” rääkis Lints. “Koolis tegelen enamasti muusikaga, see on küll veidi teistmoodi, aga see on mind palju muudeski tegemistes aidanud.”

Kooli kõrvalt lööb lauljatar kaasa mitmes projektis. Näiteks on tal osatäitmine rahvusooperis Estonia jaanuari lõpus esietendunud lastelavastuses “Prints ja kerjus”. Oma aja võtavad “Eesti lauluks” valmistumine, koos Rolf Roosalu ja Teele Viiraga tehtav bänd POP-Maniacs ja laulude kirjutamine. Tänavu suvel astub ta üles Vanemuise muusikalis “Peko”.

“Ma isegi ei tea, millesse ma kõige rohkem aega panustan: ühel nädalal ühele, teisel nädalal teisele – nii, nagu parasjagu tarvis,” ütles neiu.

Rosanna tunnistas, et “Superstaari” saates osalemine tõi talle koostööpakkumisi. Näiteks mängis Lints pärast saadet populaarses noorteseriaalis “Ühikarotid”.

“Tuuli Roosmaa helistas mulle, läksin casting’ule ja roll oligi minu,” meenutas Rosanna. “Näitlemine meeldib mulle, pärast “Ühikarotte” olen veel mitmes etenduses mänginud ja tundub, et neid projekte tuleb veel.”

Tahab projektides osaleda

Rosannal on ilmunud kolm singlit, kuid oma esimese albumi kallal näeb ta veel vaeva.

“Tasapisi nokitsen muusika kirjutamise kallal ja loodetavasti on seda materjali peagi kuulda,” ütles Rosanna. “Et tänapäeval on raske muusikastiile eristada, siis ütlen, et mulle lihtsalt meeldib hea muusika.”

Lints märkis, et sooviks tulevikus osaleda võimalikult paljudes eriilmelistes projektides. Tänavust “Superstaari” saadet, mille võitis pärnakas Rasmus Rändvee, vaatas Rosanna enda kinnitusel professionaalse pilguga ehk kellega saates osalenutest võiks tulevikus koostööd teha.

“Kellegi poolt ma otseselt ei olnud, laulmine on minu arvates liiga subjektiivne valdkond, et parimat määrata,” mõtiskles Lints. “Rasmusest tekkis mul mulje juba aastaid tagasi laste lauluvõistlusel, aga väga põnev oli jälgida tema arengut.”

Millal Rosannat taas Pärnus esinemas näeb, sellele ei osanud neiu vastata.

“Ehk kevadel, “ lootis ta. “Et tööpäevadel käin koolis ja nädalavahetusel on jällegi palju muud tegemist, ei jõua ma Pärnusse kuigi tihti, aga jõulude ajal ja suvel on Pärnusse tulek lausa kohustuslik.”

Rosanna Lints

* Sündinud 5. mail 1995.

* Õppis Paikuse põhikoolis ja Pärnu Kunstide majas laulmist.

* 2011. aastast õpib Tallinna Georg Otsa nimelises muusikakoolis.

* 2011. aastal sai tele-show’s “Eesti otsib superstaari” kolmanda koha.

* 2012. aastal võitis ansambli POP-Maniacs liikmena konkursil “Eesti laul” neljanda koha.

* 2013. aastal osaleb “Eesti laulu” konkursil looga “Follow Me”.

* Osalenud teleseriaalis “Ühikarotid”, muusikalis “Valge laev” ja lavastuses “Prints ja kerjus”.

* Avaldanud singlid “Tuli aknas” (2012), “Soovin, et Sa oleksid siin” (2012) ja “Follow me” (2013).

Andmed: PP

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles