Galerii: jäärestoran sattus lõhkujate küüsi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna öösel või varahommikul lõhuti Pärnu jääfestivali lumest restorani fassaadi.
Täna öösel või varahommikul lõhuti Pärnu jääfestivali lumest restorani fassaadi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus homme algava jääfestivali alal lõhuti täna öösel või varahommikul jäärestorani fassaadi ja rüüstati talvespaa skulptuure.

Jääfestivali lumest ja jääst ehitised ning skulptuurid valmistanud skulptor Rait Pärg oli täna hommikul üllatunud, kui nägi, et Pärnu sadamas kinnisel ja valvatud alal oli keegi murdnud jäärestorani fassaadi kujundusse kuuluvad pöidlad ja löönud välja tüki dekoratsiooni näost. Talvespaas oli kuri käsi toimetanud lumest näkineidude kallal.

Jääfestivali juht Piret Hallik-Sass ei osanud öelda, kuidas ja millal lõhkujad festivali alal tegutsesid. „Arvatavasti juhtus see hommikupoole, kui turvafirma lõpetas,“ arvas ta.

Pärja sõnutsi saab lõhutud dekoratsioonid õnneks remontida, kuid selline vahejuhtum teeb ta  murelikuks, sest täna alustasid festivaliplatsil tööd jääskulptuuride tegijad, kelle kätetöö taastamine on palju keerulisem, kui mitte võimatu. „Tahaks loota, et niisugune lõhkumine jääb sel festivalil viimaseks,“ lausus ta.

Hallik-Sass lisas, et tänaöine lõhkumine arutatakse festivali alal tegutseva turvafirmaga läbi ja valvamise osas tehakse korrektuure.

Pärnu tänavune jääfestival algab homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles