Juhtkiri: Jääfestival toob melu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mõni aasta tagasi, veel Pärnu linnavalitsuse eelmise koosseisu ajal, püüti mõelda, kuidas suvepealinna talvel rohkem rahvast ja elu tuua, ning korraldati suisa ideekonkurss, mis külma aega veidi elavamaks muudaks. Teater, kontserdimaja, kino ja muudki kultuuriasutused talviti muidugi uksi ei sulge, kuid vajadust üldrahvaliku ettevõtmise järele tunti nii siis, kui tuntakse seda praegu.

Täna algav, kolmandat korda teoks saav jääfestival ongi käega katsutav tulem visioonist, et Pärnus on veebruariski midagi teha.

Jääfestival on proovinud mitut paika. Alustati südalinnast, keskmega Rüütli tänaval, kuid paraku jäi kulukusele viidates ära suurepärane kava katta kesklinn kergkatusega.

2011. aasta talvel paukus kõva pakane ja eks jättis see jälje jääfestivalilegi. Aasta tagasi paiknes jääfestival Vallikäärus, õigustades sel moel sellesse tehtud investeeringuid, sest Vallikäär ja Vallikääru aas võiksid tõesti rohkem kasutust leida kui vaid suvekuudel.

Vallikäärust on jääfestival sedakorda lahkunud ja lumelinn kõige juurdekuuluvaga platseerub kesklinna kail, millest on ülaltoodud põhjusel kahju, kuid ega ju kedagi kuhugi sundida ei saa.

Tänavustele jääfestivali külalistele võib tulla üllatusena, et sissepääs festivalialale on erinevalt varasemast kahest aastast tasuline. Ega sellelegi midagi otseselt ette heita pole, ettevalmistused nõuavad kulutusi ja kui korraldajad peavad vajalikuks piletiraha küsida, on see nende õigus. Seda enam, et igaühel on vaba voli festivali pass osta ja kohale minna või see ostmata jätta ja mitte minna.

Kas ja kuivõrd tasuline sissepääs, lumest ja jääst atraktsioonid ning pakutav programm end õigustavad, näitab eelolev nädal. On, kuidas on, aga täna algav jääfestival toob talvisesse Pärnusse tänuväärt melu juurde ja ilmataatki paistab ettevõtmist soosivat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles