Heakorrahange õnnestus Pärnus poolenisti

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni park.
Jakobsoni park. Foto: Henn Soodla

Koos jaanuarikuuga linnavalitsuses lõppenud heakorrahange, mis pidi leidma pargikoristajad haljasaladele ja parkidesse, sai sellega hakkama ainult kolmel koristusalal, neljale otsitakse jätkuvalt töötegijaid.

Hankes osales seitse firmat, neist üks ei vastanud hanketingimustes esitatud nõudele, mille järgi peab pakkujal olema ette näidata aastatest 2009–2011 vähemalt 32 000 euro suurune aasta keskmine netokäive.

Nelja firmaga vaieldi eri hooldusaladel töö hinna üle, mis osutus vastu ootusi kohati põhjendamatult madalaks, arvestades hooldusalale esitatavaid nõudeid, või avastati pakkumises ilmseid arvutusvigu. Hankes osalenud firmad nõustusid osa vaietega, mõnel juhul mitte.

Töötegijad leiti seitsmest kolmele Pärnu hooldusalale.

Esimeses hankes jäid sõelale SOL Eesti OÜ, mis asub hooldama Raeküla ja Ülejõe haljastuid, ning SKM Haljastus OÜ, mis hakkab tegelema iluaiandusega linnas. Töölepingu kestus on 1. maist 2013 kuni 30. aprillini 2017.

Pärnu ranna, kesklinna ja ranna rajooni hooldusalade ning Vana-Pärnu haljastute eest hoolitsemiseks tuleb linnavalitsusel korraldada uus hankekonkurss.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete juhi Maria Muraka kinnitust mööda peavad töövõtjad vastavalt sõlmitavatele lepingutele haljastute hooldamisel lükkama lund pargiteedelt, tehes talvist libedustõrjetki, hoidma korras pargiinventari, riisuma sügislehed ja need parkidest ning haljastutelt ära vedama, niitma suviti muru ja koristama igapäevaselt prahti.

“Iluaianduse plokis tuleb peale lillede eest hoolitsemise peenraid kasta,” selgitas Murakas. “Muru kastmine haljastutel oleneb ilmastikust, eraldi kokkulepet selleks ei sõlmita.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles