Galerii: Pärnus algas jääfestival

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus algas jääfestival.
Pärnus algas jääfestival. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna alanud Pärnu kolmas jääfestival meelitab Pärnu kesklinna sadamakaile tuhandeid huvilisi lähemalt ja kaugelt.

Tänavusel festivaliplatsil leiavad tegevust nii suured kui väikesed. Lastele pakuvad rõõmu liumäed, seikluspark ja suurde lumest koopasse rajatud jääkino. Suurematele pakub väljakutset lumme ehitatud saunakompleks, aga miks mitte väike talisupluski vallikraavi rajatud basseinis.

Kes talisuplemise vastu tõsisemat huvi tunneb, saab seda jääfestivali ajal oma silmaga uudistada igal pärastlõunal, kui jääauku sulpsatavad Pärnu talisuplejate seltsi liikmed. Tänagi oli jääaugu ümber kümneid uudistajaid, kuid karastavat suplust keegi pealtvaatajatest ette võtta veel ei söandanud.

Täna ja homme on festivaliplatsil ametis jääskulptuuride valmistajad. Säravpuhtast jääst tahuvad jõeteemalisi skluptuure kunstnikud Mongooliast, Norrast, Lätist ja Eestist.

Jääskulptuuride sümpoosioni eestvedaja skulptor Rait Pärja sõnutsi on tänavu kunstnike kasutada Lätist pärit destillleeritud veest valmistatud jää, mis on väga kvaliteetne ja hea materjal.

Skulptuuride valmistajatele tegid täna veidi meelehärmi uudistajad, kellele meeldib taieste juures pilte teha. “Ma saan pildistajatest aru, aga me peame neid natuke eemale peletama, sest paljudele meeldib skulptuurist käega kinni võtta – paraku on mõned detailid väga õrnad ja võivad kergesti puruneda,” seletas Pärg.

Jääskulptuurid valmivad pühapäeva õhtuks.

Jääfestivalilt ei puudu korralik uisuplats, kus täna võtavad üksteiselt mõõtu hokimeeskonnad ja oma oskusi näitavad iluuisutajad.

Homme on festivali kavas jääaluse kalapüügi võistlus ja lumelinna ehitamine.

Täna õhtu toimub festivali avaetendus „Jääsümfoonia“, mis on jäine jutustus kuumadest tunnetest külmal ajal, mille keskpunktis on inimene ja tema teekond läbi talve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles