Emakeeleolümpiaadi auhindu jagus kümnesse kooli

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele sõnaraamat.
Eesti keele sõnaraamat. Foto: Raigo Pajula

Emakeeleolümpiaadi Pärnumaa piirkonnavoorus jagus auhinnakohti pea igasse maagümnaasiumi ja keskkooli, põhikoolidest oli edukaid õpilasi Jõõpre, Surju, Are ja Juurikaru koolist.

7. klasside parim oli Emilie Kirsi ja kolmas Helen Pill, Helle Kirsi õpilased Jõõpre põhikoolist. Nende vahele mahtus Gerli Naaris Surju põhikoolist (õpetaja Riina Ollo).

8. klasside esikoha pälvis Teele Tõnisson Tõstamaa keskkoolist (Triinu Pert), teise koha Merle Orav Vändra gümnaasiumist (Diana Mitt) ja kolmanda Ave Eisenschmidt Are põhikoolist (Mirjam Liik).

7.–8. klasside koondarvestuses alustas edurivi Emilie Kirsi ja talle järgnesid Gerli Naaris ning Teele Tõnisson.

9. klasside esimese tulemuse sai Stiina Rahnel Pärnu-Jaagupi gümnaasiumist (Merike Mäemets ja Marika Härm), teiseks tuli Laura Jõe Tõstamaa koolist (Triinu Pert) ja kolmandaks Hanna Valk Juurikaru põhikoolist (Epp Rasva). Sama esikolmik oli 9.–10. klasside ühisarvestuses.

10. klasside võitja Iris Prosa õpib Pärnu-Jaagupis (Merike Mäemets), teise koha omanik Kristel Tallo Kilingi-Nõmme gümnaasiumis (Mare Hallop) ja kolmanda koha saavutanud Ly Tempel Vändras (Diana Mitt).

11. klasside tugevaim emakeeles oli Maret Palusalu Tõstamaa keskkoolist (Triinu Pert), teine Reelika Tõnisson Kilingi-Nõmmest (Ly Kuningas) ja kolmas Andri Küüts Vändrast (Anne Vaher).

12. klasside võidu viis Elery Noni Häädemeeste keskkooli (Kaire Laine), teise koha Grete Ojala Vändrasse (Anne Vaher) ja kolmanda Andra Savtšuk Sindi gümnaasiumi (Raili Juss).

11.–12. klasside ühist pingerida alustas Maret Palusalu, talle järgnesid Elery Noni ja Grete Ojala.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles