Õpetajad tulid sõbranädalal kooli ööriietes

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbranädal Kuninga tänava põhikoolis.
Sõbranädal Kuninga tänava põhikoolis. Foto: Erakogu

Pärnu Kuninga tänava põhikooli traditsiooniline sõbranädal oli täis huvitavaid ettevõtmisi, alates laadast ja retrodiskost ning lõpetades ööriietes õpetajate ja suupillikontserdiga.

Esmaspäeval oli tore sõbralaat. Kooli huvijuhi Siiri Paasma jutu järgi olid müügil nii soolased kui magusad söögid ning väikesed kingitused ja kaardid. „Kõige laiem sortiment oli muffineid ja vahvleid, aga leidus ka šokolaadiõunu, piparkooke, kukekomme ja kõikvõimalikke küpsetisi,“ kirjeldas ta ja lisas, et laadamüügi tulu said lapsed endale. Selle päeva riietumisstiil oli nohikud.

Teisipäeval võisteldi keeleõpetajate koostatud viktoriinis, mis sisaldas küsimusi vastlapäevastki. Viktoriini aitas eest vedada õpetaja Annika Riismaa. Riietumisstiil oli 80ndad ja pärastlõunal toimus vallatu retrodisko vahetund.

„Kolmapäeval kehastusime kõik ulakateks vanuriteks,“ rääkis Paasma. „Millegipärast käisid tüdrukutel pearäti, kepi ja prillidega ühte komplekti kudumisvardad, poiste arvates rõhutasid kõrget iga aga sonimüts või kaabu, habe ja nahkvest ning ruuduline pluus.“

Neljapäeval kandis kogu kool punast-roosat ja uhkeid soenguid. Sel päeval töötas sõbrapostkast ja õpilasesinduse liikmed jagasid igal vahetunnil kirjad laiali.

„Reedel olime tuduriietes ja sellel päeval osalesid õpetajad kõige aktiivsemalt,“ märkis huvijuht. Paljudel lastel olid kaasas kaisuloomad ja padjad. Unise reede lõpetas kooli spordihoones suupillitrio Piccolo kontserdiga „Suupill – väike sõber sinu taskus“. „Elevust sellest etteastest jätkus isegi esmaspäeva, sest koolimajja sisenedes tervitas meid kaasõpilase suupilliviis,“ tähendas Paasma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles