Lindi ja Soometsa jäid tunnustuse taustale

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindi küla asub Pärnumaal Audru vallas.
Lindi küla asub Pärnumaal Audru vallas. Foto: Ants Liigus

Lindi ja Soometsa küla osalesid kodumaakonnast “Avatud külaväravate” projektis, mis pälvis Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu (EMSL) aasta teo auhinna, jagades seda “Teeme ära!” talgutest välja kasvanud ja 96 riiki laienenud koristustalgutega “Let’s do it! World Cleanup” eestvedajatega.

“Aasta teo auhinna taga on kaks küla meie maakonnast, need on Lindi Audru ja Soometsa Häädemeeste vallast, mis “Avatud külaväravate” ajal 21. juulil tutvustasid huvilistele, kuidas elab külakoht oma igapäevaelu,” rääkis Krista Habakukk, kes on Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuses mittetulundusühingute valdkonna nõustaja.

Liikumise “Kodukant” esimeses omataolises ettevõtmises “Avatud külaväravate” projektis osales igast maakonnast kaks küla, mis on olnud ka üle-eestiliselt aasta küla nominent. Külaseltsid tutvustasid oma tegevust, piirkonda, panid üles näitusi, korraldasid õpitubasid, andsid kontserte.

Pärnumaa Kodukant valis ligi 300 elanikuga Lindi küla aasta 2012 külaks, sama tunnustuse pälvis ligi 130 elanikuga Soometsa küla 2007. aastal.

EMSLi annab aasta tegija tiitleid nõukogu otsusega neile, kes on enim kaasa aidanud kodanikuühiskonna arengule. Tänavune valik tuli teha 90 kandidaadi hulgast, viiele põhikategooriale lisandus kaks eriauhinda, need on aasta hääl – poliitik Silver Meikar – ja aasta pioneer – ühisrahastusplatvorm Hooandja.

Põhikategooriad on aasta vabaühendus, tegu, missiooniinimene, ettevõte ja avaliku võimu esindaja.

Külaliikumise Kodukant sellesuvine suurettevõtmine on Eesti külade kümnenda maapäeva ehk külade parlamendi korraldamine augustis Saaremaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles