Gruusia ja Soome näitavad oma uusi filme

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et selguks tõde, tuleb asuda ühisele teele - põhja.
Et selguks tõde, tuleb asuda ühisele teele - põhja. Foto: promo

Pärnu keskraamatukogus linastub homme Prantsuse-Gruusia koostöös valminud “Keep Smiling” (2012).

Gruusia rahvusliku filmikeskuse poolt 2010. aastal parimaks stsenaariumiks hinnatud “Keep Smiling” on Rusudan Chkonia debüütfilm, mille Gruusia esitas kohe ka parima võõrkeelse filmi Oscari kandidaadiks.

Tragikoomiline lugu jutustab haledast iludusvõistlusest, mille alakonkurssideks on näiteks „parim kokk”, „superema” ja palju muid taolisi lahtrikesi, kuhu naisi saab paigutada. Lõppkonkursiks on talendivõistlus, kuhu „pahad tüdrukud” ei pääse.

Konkursil osalevad emad, kellel kolm või enam last, ja mitte ainult Gruusia oludes üüratuks auhinnaks on välja kuulutatud 25 000 dollarit ja korter.

Kesksed tegelased on kümme eri tausta ja põhimõtetega naist. Kõigil neil on selles tsirkuses kaasategemiseks oma põhjused. Filmi näeb gruusia keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Pärnu uue kunsti muuseumi jääfestivaliaegses filmiprogrammis linastub homsest muu hulgas Mika Kaurismäki uus seikluslik, mööda Soome kauneid maastikke kulgev road-movie “Teel põhja” (2012), kus peaosa mängib legendaarne Vesa-Matti Loiri.

Filmi üks peategelasi on hinnatud kontsertpianist, kelle eraelu on karile jooksnud. Ühel päeval konutab tema koduukse ees vanem meesterahvas Leo, kes osutub tema isaks.

Leo jättis oma kolmeaastase poja maha, 35 aastat hiljem soovib ta avada pojale saladuste sasipuntra, mis annab vastused ammustele küsimustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles