Noorte infomess ootab noori õppimisplaane paika panema

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte infomess "Suunaja" tutvustab noortele edasiõppimise võimalusi.
Noorte infomess "Suunaja" tutvustab noortele edasiõppimise võimalusi. Foto: Urmas Luik

Reedel toimub Pärnu kontserdimajas noorte infomess „Suunaja 2013“, kus traditsiooniliselt tutvustavad oma õppimisvõimalusi kõik Pärnu linna gümnaasiumid ja suurem osa maakonna õppeasutusi, samuti paljud kõrgkoolid ja õpilasorganisatsioonid.

Praegu on „Suunajale“ registreerunud üle 40 eksponendi.

“Oleme püüdnud teha messi uut moodi atraktiivseks,” rääkis Kätlin Muru, üks „Suunaja“ projektijuhtidest. “Uute õppeasutustena on esmakordselt messil Eesti kunstiakadeemia ja Eesti lennuakadeemia. Uus osaleja on Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liit, kes tutvustab hästi põnevalt, millistes koolides ja mida saab arvutite ja infotehnoloogiaga seonduvat üldse õppida. Nad on lubanud kaasa võtta ajuskanneri, millega saab uurida, mis peas toimub, leitakse kiireim klaviatuuril trükkija jne.”

Kohale tuleb teadusbuss ehk liikuv teaduslabor, mille meeskond koosneb üliõpilastest vabatahtlikest. Teadusbuss pakub noortele võimalust kogeda loodusteadusi eksperimentide kaudu, pikituna ladusa jutuga asjade olemusest.

Proovida saab Segway-sõitu ja katsetes tehakse paukugi.

Messipäeval kell 13 viib eribuss huvilised kontserdimaja eest tutvumisreisile Pärnumaa kutsehariduskeskusesse, kus saab sealsete õpilaste ja õpetajate eestvedamisel osaleda puutöö, autotehnika, arvutijoonestamise ja teeninduserialade töötubades.

Viimasel ajal on polemiseeritud noorte tööpuuduse üle ja arutatud, kui tähtsad on noore inimese karjäärivalikud.

Messil saab Rajaleidja karjäärikohvikus oma tulevikuplaane spetsialistidega arutada, teha kiire karjääritesti ja uurida õppimisvõimalusi. Ühtlasi tutvustatakse Rajaleidja karjäärikeskuste võrgustikku, portaale rajaleidja.ee ja kutseharidus.ee.

Teenus on kuni 26aastastele noortele tasuta, karjäärikohvikut toetavad haridus- ja teadusministeerium, sotsiaalministeerium ja Euroopa sotsiaalfond.

Kui eksponentide boksid on läbi käidud, saab igal täis- ja pooltunnil osaleda teadmiste proovil, vastates kogutud info põhjal küsimustele. Parimatele on mõeldud väikesed auhinnad.

Noorte infomess on toimunud 1995. aastast ja kasvanud pidevalt suuremaks nii külastajate kui ka eksponentide arvu poolest. 2005. aastast kannab Pärnumaa noorte infomess “Suunaja” nime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles