“Bändomaania” jõuab finaalkontserdini

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa noortebändide konkurss “Bändomaania”. Voice of Voice.
Pärnumaa noortebändide konkurss “Bändomaania”. Voice of Voice. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reedel toimub ööklubis Sugar Pärnu linna ja maakonna noortebändide konkursi “Bändomaania” finaalkontsert, kuhu pääses kümme ansamblit, kes esimeses voorus demode põhjal välja valiti.

Ansamblite esinemist hindab ja võitja valivad välja muusikud Toomas Rull ja Siim Usin ning konkursi "Noortebänd" korraldaja Karl-Gustav Kello. Parim bänd pääseb esinema "Noortebändi" konkursile, lisaks on auhindadeks teisi esinemisi.

Konkursi lõpus esineb külalisansambel Sibyl Vane, samuti astub sel õhtul külalisena üles Sütevaka klassibändide konkursi tänavune võtja ansambel "Aron".

Pärast finalistide selgumist ütles konkursi projektijuht Risto Tamm, et sel aastal domineerib edasijõudnute seas üllatavalt indie-rock, mida viljeleb kümnest finalistist tervelt üheksa bändi, ja osalejate muusikas on tunda Pärnus 2010. aastal sündinud ja mullu Eesti parimaks noortebändiks tõusnud Sibyl Vane’i mõjutusi.

Kvaliteetse heli- ja valgustehnikaga esinemise võimalust pakkuv piirkondlik konkurss “Bändomaania” motiveerib noori püüdlema suurema muusikalise kvaliteedi poole ja innustab tegelema laulude-lugude loomisega. See on olnud hüppelauaks paljudele Pärnu bändidele, nagu näiteks Bedwetters, Mushy, The Blinking Lights, Sibyl Vane, Facelift Deer ja teised.

Mittetulundusühing Pärnu Kontserdibüroo korraldab konkurssi 2006. aastast, viis aastat kandis see pealkirja “Proovikas” ja 2011. aastast tehakse seda “Bändomaania” nime all.

Muusika

“Bändomaania” finaalkontserdil

reedel Pärnu ööklubis Sugar

esinevad

* The Boondocks (Pärnu),

* Suund on Pluuto (Pärnu),

* Omas Elemendis (Kilingi-Nõmme),

* A3 (Pärnu),

* Voice of Voices (Pärnu),

* The Raiders (Pärnu),

* The Pedestrian Hit Squad (Pärnu),

* Midnight Sun (Vändra),

* OL (Selja),

* At One Thirty (Pärnu),

* külalisena Tenfold Rabbit.

Andmed: Pärnu Kontserdibüroo

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles