Pärnu-Jaagupis võistlesid noored puhkpillimängijad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkpillid. Foto on illustreeriv.
Puhkpillid. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu-Jaagupi muusikakool võõrustas läinud nädalavahetusel puupuhkpillimängijaid Pärnust, Pärnu-Jaagupist, Vändrast, Abjast, Kuressaarest, Paidest ja Märjamaalt. Põhjus, miks kokku tuldi, oli Pärnu regiooni puupuhkpilliõpilaste konkurss, mis oli ühtlasi konkursi „Parim noor instrumentalist 2013“ üheks eelvooruks.

Kõik esimese kuni kolmanda koha omanikud pääsesid edasi järgmisesse vooru, milles salvestuste põhjal valitakse välja lõppvooru pääsejad.

Noori muusikuid hindas žürii koosseisus Ursula Chillaud Heino Elleri nimelisest Tartu muusikakoolist ning Mihkel Peäske ja Edmunds Altmanis Eesti muusika- ja teatriakadeemiast.

Žürii paremusjärjestuse alusel saavutas noorimas vanuserühmas plokkflöödil teise koha Kristin Pärnik M. Lüdigi nimelisest Vändra muusikakoolist (õpetaja Luule Põder). Esimest ja kolmandat kohta välja ei antud.

Flöödil saavutas esimese koha Laura Vaht Pärnu muusikakoolist (Anne Kann), teise koha Egle Pärmik Märjamaa muusika- ja kunstikoolist (Herle Pius) ja kolmanda koha Marie Põdra Pärnu-Jaagupi muusikakoolist (Leonora Palu).

Saksofonistidest hinnati parimaks Jenss Lootuse esitus, teise koha sai Ellen Poopuu – mõlemad õpivad Liis Mäevälja juures Pärnu muusikakoolis – ja kolmanda koha pälvis Martin Vesberg Kuressaare muusikakoolist (Matis Männa).

II vanuserühmas oli plokkflöödil teise koha vääriline Merily Pool Vändra muusikakoolist (Luule Põder).

Flöödil saavutas esimese koha Siret Sui Kuressaare muusikakoolist (Liivi Tamm), teise koha Kleer Suursild Pärnu muusikakoolist (Anne Kann) ja kolmandat kohta jagasid Kertu Sumre Vändra muusikakoolist (Luule Põder) ja Merili Teekivi Märjamaa muusika- ja kunstikoolist (Herle Pius).

III vanuserühmas olid teise koha väärilised Jennie-Ry Lootus (Anne Kann) ja Birgit Padul (õpetaja Marju Mäe), kolmandaks tuli Karmen Kõrnas (Marju Mäe).

IV vanuserühmas saavutas flöödil teise koha Sigrid Hint (Marju Mäe) ja kolmanda koha Lisann Aljaste (Anne Kann), esimest kohta välja ei jagatud.

Kahe vanema vanuserühma võitjad õpivad kõik Pärnu muusikakoolis.

Diplomiga tunnustati Sirle Allikivi (õpetaja Marju Mäe) ja Karl Keskküla (õpetaja Liis Mäevälja) Pärnu muusikakoolist.

Puhkpilliõpilasi saatsid klaveril kontsertmeistrid Tiiu Vaino, Annely Ojasaar, Eve Endoja, Heldi Vahter, Kulla Aavik ja Ülle Petrovitš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles