Pärnus õpivad Eesti ja Soome suu- ja lõõtspillimängijad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtspill.
Lõõtspill. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Homme algab Pärnus rahvusvaheline pillimängu laager „Läbi jäätunud klaasi“, millega kaasnevad ühiskontserdid Pärnu sanatooriumides ja peetakse üheskoos Eesti sünnipäeva pidu Nooruse majas.

Suupilliklubi Piccolo eestvedamisel toimub koostöös Soome kolleegidega teist korda Pärnus suu- ja lõõtspillimängu talilaager Eesti ja Soome harrastajatele, et meistrite käe all parandada ja täiustada oma hingamis- ja pillimängutehnikat ning interpretatsioonioskusi.

Töötubades otsitakse kaunist kõlatooni ja fraasi esitust. Aimu saab jazz-improviseerimisest, rahvamuusika interpreteerimisest ja ansamblimängust. Õppejõududena tegutsevad Eesti ja Soome tunnustatud pillimängijad ja ansamblijuhid Heikki Jäntti, Ilmar Tõnisson, Indrek Tiisel, Katrin Kokk ja Ain Lindvest.

Peale homsest kuni pühapäevani Pärnu vabahariduskeskuses vältavate õpingute astuvad osalejad üles ühiskontsertidega: homme õhtul Tervise kultuurikeskuses, reedel folklooripeoga taastusravikeskuses Viiking ja laupäeval rahvalikul sünnipäevapeol “Sulle, Eestimaa” Nooruse majas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles