Raamatukogus avaneb Pärnu ja Vaasa õpilastööde näitus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised Soomest Pärnu keskraamatukogus näitust üles panemas.
Külalised Soomest Pärnu keskraamatukogus näitust üles panemas. Foto: Erakogu

Täna pealelõunal avatakse Pärnu keskraamatukogus sõpruslinna Vaasa ja Pärnu õpilastööde näitus. Ühisnäitusega tähistatakse Eesti Vabariigi 95. aastapäeva.

Külalised Vaasast toovad kaasa näituse, milles sealse Variska kooli õpilased on võtnud vaatluse alla Soome kunstiajaloo ja leidnud sealt teoseid, mis neid puudutavad ja tõlgendanud neid omal moel. Õpilaste kujutatud teoste originaalid on pärit Soome kunsti kuldajastust, aastatest 1880–1910.

„Sellel ajaperioodil huvitusid kunstnikud oma kodumaast, selle maa inimestest, loodusest ja ajaloost. Nende piltide kaudu hakkasid soomlased paremini mõistma, kui ilus ja eriline on nende kodumaa. Seepärast mängis kunst väga olulist rolli Soome teel iseseisvumiseni,“ võttis näituse idee kokku Variska kooli õpetaja.

Pärnu eksponeerib näitusel käesoleval aastal üldhariduskoolide kunstikonkursile esitatud parimaid töid.

Näitus on jätkuks eelmisel aastal Soomes Vöyrinkaupunki koolis vaatamiseks välja pandud näitusele Pärnu koolide 5.–12. klasside õpilaste töödest, mis on valminud aastatel 2008–2011.

Tänasel näituse avamisel osalevad Pärnu abilinnapea Jane Mets ja Soome suursaatkonna pressi- ja kultuurinõunik Marjo Näkki.

Vaasa on Pärnu vanim sõpruslinn. Kahe linna vahelised sõprussuhted said alguse 1956. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles