Noorte töötuse teema viib kutseõppurid Prantsusmaale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased võtavad aprillikuus toimuva rahvusvahelise noortevahetuse käigus Prantsusmaal üles Euroopa valupunkti, noorte töötuse temaatika.

Projekt „Different Cultures, Same Problem – Unemployment Among Young People“ kõnetab noortepoliitikas probleemset valdkonda, tööpuudust noorte seas. Kutsehariduskeskuse projektide koordinaator Birgit Peterson ja õpilasesinduse liige Kristian Talviste sõitsidki kolmepäevasele visiidile La Rochelle’i projekti ettevalmistavale kohtumisele.

Tööhõivepoliitikas äreval ajal, kui projekti partnerriikide iga neljas noor on töötu, tõstetakse projektitegevustega noorte teadlikkust probleemist, uuritakse partnerriikide noorte tööhõivepoliitikat ja pakutakse välja võimalikke lahendusi.

Noorte töötuse kõrval käsitletakse projekti raames kultuuridevaheliste erinevuste temaatikat. Kümnepäevasel noortevahetusel aprillikuus korraldavad noored töötubasid, rollimänge, arutelusid ja grupitööd. Noortevahetust rahastab SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles