Vastuseks Jaan Roosnurmele

, konkurentsiameti välis- ja avalike suhete osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konkurentsiametis ei ole registreeritud Pärnu KÜ Mai 8 juhatuse esimehelt (Jaak Vapper) ühtegi teabenõuet.

Konkurentsiametisse laekus 28.01.2013 J. Roosnurme teabenõue, millele oli kirja koostamise kuupäevaks märgitud 21.01.2013.

Seejärel palusime ettevõtjal otsusest ärisaladused välja võtta ja 06.02.2013 saatsime ärisaladusteta otsuse koos kaaskirjaga posti teel kodanikule (kuna kodaniku teabenõudel ei olnud märgitud e-posti aadressi). Hinna kooskõlastamise põhjusi on konkurentsiamet 16.10.2012 selgitanud ka Pärnu korteriühistute liidule.

Konkurentsiameti 17.07.2012 otsusega kooskõlastati Pärnu võrgupiirkonna lõpptarbijale müüdava soojuse piirhinnaks 53.29 €/MWh (käibemaksuta).

Enne seda kehtis 15. jaanuaril 2007 kooskõlastatud valemi järgi soojuse piirhind 41.29 €/MWh (käibemaksuta). Nimetatud hinnas oli suur hulk kulusid prognoositud ligi viis aastat tagasi. Viie aastaga on kulud oluliselt muutunud, sealhulgas saastetasud, elektrienergia, kemikaalid, vesi ja kanalisatsioon, tegevuskulud, kapitalikulu.

Tulenevalt keskkonnatasude seadusest suurenevad saastetasumäärad igal aastal keskmiselt 20 protsenti.

Peale selle on tehtud suuremahulisi investeeringuid soojusvõrkudesse ning rajatud uus soojuse ja elektrienergia koostootmisjaam.

Kuna koostootmisjaama soojuslik võimsus on suurem kui praegu Pärnu võrgupiirkonnale vaja, on kapitalikulu ja põhjendatud tulukuse kujunemisel soojuse tootmishinnas arvestatud sellise investeeringu suurusega, mis on vajalik üksnes soojuse tootmiseks – see tähendab, et investeeringu maksumusest on välja arvatud elektritootmisega seotud seadmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles