Pärnu spordiajaloo päeva külaline oli Gerd Kanter

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiajaloo päeva külalist Gerd Kanterit tervitab Pärnu maavanem Andres Metsoja, kõrval vasakul seisab ürituse  korraldaja Priit Neeme.
Spordiajaloo päeva külalist Gerd Kanterit tervitab Pärnu maavanem Andres Metsoja, kõrval vasakul seisab ürituse korraldaja Priit Neeme. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu 18. spordiajaloo päeva peakülaline oli täna maailmameister ja Pekingi olümpiavõitja, tänavune Londoni olümpia kettaheitepronks Gerd Kanter.

Alles pühapäeval Lõuna-Aafrika Vabariigist harjutamast naasnud mees, kelle saavutuste pagasis puuduvad vaid maailmarekord ja Euroopa meistri kuld, rääkis sellest, kuidas ta Pärnu Altiuses Ando Palginõmme juures alustas ja tipu poole rühkima hakkas, valgustas kettaheitemaailma tänaseid telgitaguseid ja oma spordiala tehnilisi, psühholoogilisi ning ka heiteriista kettaga seotud nüansse.

Kanter rääkis, et tänavune eesmärk on hea esinemine MM-võistlustel Moskvas ja kergejõustiku teemantliigas ning vastas Pärnu spordiajaloo päevale kogunenute arvukatele küsimustele.

Spordiajaloo päeva peavedajad Priit Neeme ja Heldor Käärats meenutasid 19 mullu meie seast lahkunud Pärnumaa tuntud sportlast ja õnnitlesid tänavu 80 saavaid spordiinimesi. Räägiti ka Pärnumaa peatselt ilmuva kolmanda koguteose spordipeatükist ja plaanist anda lähiaastail välja Pärnumaa spordilugu kajastavaid raamatuid.

Spordiajaloo päeval osalesid ka Eesti Spordimuuseumi töötajad Enn Mainla ja Aime Pärnakivi, kes kiitsid pärnakaid sisuka õhtupooliku eest ning panid eriti südamele hoolitseda ajaloos väärtuslikeks osutuda võivate fotode eest. Iga pildi juures peab olema, mis toimub, kus toimub ja kes on pildil. Loodetavasti saavad arvukad sel õhtul koos Gerd Kanteriga tehtud pildid just niisugused paljude aastakümnete järel uurijaid abistavad allkirjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles