Rääma kool avas sõbrapäeval uksed väikestele sõpradele

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed labajalavalssi tantsimas.
Lasteaialapsed labajalavalssi tantsimas. Foto: Erakogu

Külaskäigud Rääma põhikooli on Pärnu Liblika tänava lasteaia kooliminejatele lastele kujunenud toredaks tavaks. Seekord saime kokku sõbrapäeval, 14. veebruaril. 

Ukse peal tervitas meid rõõmsalt õppealajuhataja Marika Kruk. Koridor oli täis siginat-saginat, sest oli parasjagu vahetund. Uudishimulikult jälgisime koolijütse, kes olid selga pannud punast värvi riided, et sõbratunnet terve päev eneses hoida. See olevat Rääma koolis juba väljakujunenud traditsioon.

Saalis esinesid Liblika ja Männipargi lasteaia lastele kooli väikekandleansambel ja esimeste klasside õpilased hoogsate tantsudega. Tantsude juhendaja on õpetaja Marge Rull.

Lasteaia muusikaõpetaja Sirje Sossi oli meie lastele selgeks õpetanud laulud ja tantsud, mida lapsed ise saatsid vanemate valmistatud rahvapillidel.

Ja siis algas kõige huvitavam osa: kooli muusikaõpetaja Reine Niin tegi meile näidistunni rahvapillidest. Ta tutvustas Hiiu kannelt, parmupilli, lõõtspilli, vilepilli ja torupilli. Siis oli laste kord kuulmise järgi ära arvata, mis pilli õpetaja mängib. Kuulamine ja kaasamõtlemine tekitasid päris koolitunni mulje ja loodetavasti sai siit alguse mõnegi lapse huvi rahvamuusika vastu.

Lõpuks tantsiti ühiselt labajalavalssi. Lapsed tundsid siirast rõõmu külaskäigust suurte sõprade juurde ja ootavad juba põnevusega sügisel algavat kooliteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles