Jazzklubis musitseerib Modern Times Quintet

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brian Melvin.
Brian Melvin. Foto: Erakogu

Täna õhtul astub Endla Jazzklubis lavale Brian Melvin Modern Times Quintet, kus Eesti muusikute kõrval lööb kaasa Eestis elav USA löökpillimängija Brian Melvin.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel on Modern Times Quintet Melvini värskeim projekt, kus teevad peale Melvini kaasa Virgo Sillamaa (kitarr), Peedu Kass (bass), Joel Remmel (klaver), Danel Aljo (saksofon) ja Raul Sööt (saksofon).

Ansambel mängib nii Melvini originaalloomingut kui muusikat selliste džässiartistide sulest nagu Kurt Rosenwinkel, Brad Mehldau, Seamus Blake, John Scofield, Herbie Hancock, Ornette Coleman jt. Kollektiiv sai kokku hiljuti toimunud Tallinna trummifestivali džässiõhtul.

Trummipisiku sai Melvin 1964. aastal biitlite trummari Ringo Starri mängu telerist jälgides. Kui jõuluvana seejärel talle väikse trummi tõi, polnud enam pääsu ...

Rahvusvahelisse džässiringi kerkis Brian Melvin 80ndate alguses, kui tegi mitu plaati koos bassist Jaco Pastoriusega. Üks edukamaid neist oli Brian Melvin Trio nime all tehtud “Standards Zone” (1986), mis püsis 15 nädalat Ameerika džässiedetabeli tipus. Melvinil on nendesse džässitabelitesse asja olnud hiljemgi tema kokku pandud ansambli Beatlejazz kolme plaadiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles