Alampalga tõus sunnib volikogu lisaraha leidma

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alampalga tõus 290 eurolt 320 eurole kuus sundis Pärnu linnavolikogu haridus-, kultuuri- ja hoolekandeasutuste töötajate palgajuhendeid muutma, eelarvet kinnitades arvati, et ligikaudu 150 inimesele piisab 290 eurost küll.

Detsembris, kui linnavolikogu tänavuse Pärnu eelarve kinnitas, oli selles arvestatud 290eurose miinimumpalgaga. Nüüd suurendab alampalga tõus haridus-, kultuuri- ja hoolekandeasutuste töötajate eelarvekulu 72 090 euro võrra.

Selle numbri põhjal võib välja arvestada, et alampalga tõus puudutab ligi 150 linnakassast sõltuvat haridus-, kultuuri- ja hoolekandetöötajat. Loomulikult ei pruugi kõik inimesed töötada täisajaga, seega on 150 üksnes arvestuslik.

Abilinnapea Jane Metsa sõnade kohaselt on temalt küsitud, kas kõigile Pärnu õpetajatele on tagatud 11protsendiline palgatõus. “Vastus on, et vastavalt eelarvele ja palgafondile on see tagatud kõigi õpetajate osas, aga lõpliku otsuse teeb kooli direktor,” ütles Mets volikogu istungil.

Mets rääkis, et nooremõpetaja palga alammäära tõstmine 640 eurolt 715 eurole on kohustuslik, aga kui kellelgi oli täiendav koormus ja lisaülesanded, ei pruugi sissetulek koos nendega 11 protsenti tõusta. “Aga ka valitsuse määruses räägitakse alammäära tõusust 11 protsenti,” lausus Mets.

Metsa jutu järgi tõuseb Pärnu lasteaiaõpetajate palk tänavu umbes kolm protsenti. “Eelkõige pidime taastama vähendatud palga,” selgitas Mets.

Volikogu tõstis koolide, lasteaedade, õppenõustamiskeskuse juhtkonna ja töötajate töötasu. Nende palgatõus on õpetajate omast väiksem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles