„Bändomaania“ võitis Pärnu noortebänd A3

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Pärnu linna ja maakonna noortebändide konkursi “Bändomaania” võitis Pärnu bänd A3.
Tänavuse Pärnu linna ja maakonna noortebändide konkursi “Bändomaania” võitis Pärnu bänd A3. Foto: Andres Adamson

Reede õhtul toimus ööklubis Sugar Pärnu linna ja maakonna noortebändide konkursi “Bändomaania” finaalkontsert, kus kümne finalisti seas tunnistati parimaks bändiks A3.

Žürii poolt parimaks noortebändiks valitud A3 koosneb kolmest noorest muusikust: Martin Lõbu (vokaal/kitarr), Jakob Koppel (trummid) ja Erik Grenberg (basskitarr/taustavokaal). Võiduga kaasnes 700eurone Is Music Teami kinkekaart ja pääse konkursile "Noortebänd 2013".

Publik tunnistas oma lemmikuks noortebändi The Boondocks, kus musitseerivad Villem Sarapuu (vokaal/kitarr),  Hendrik Tamberg (basskitarr, taustavokaal) ja  Karl Kevad (trummid). Nemad said auhinnaks võimaluse esinemiseks Rapla festivalil „Linna Pea Rock“.

Parimaks vokalistiks tunnistas žürii Scott Murro ansamblist Voice of Voices, parim kitarrist oli Villem Sarapuu bändist The Boondocks, parim bassist Erik Grenberg bändist A3 ja parim trummar Tõnis Põldvee bändist The Pedestrian Hit Squad.

Eripreemia pälvis noortebänd The Pedestrian Hit Squad kooseisus Ivo Leesar (vokaal), Sander Sildoja (basskitarr) ja Tõnis Põldvee (trummid), kes saavad võimaluse esineda Viljandi hansapäevadel ja "Watergate'i" festivalil.

Tänavuse konkursi finaalfoorus võistles kümme noortebändi: The Boondocks (Pärnu), Suund on Pluuto (Pärnu), Omas Elemendis (Kilingi-Nõmme), A3 (Pärnu), Voice of Voices (Pärnu), The Raiders (Pärnu), The Pedestrian Hit Squad (Pärnu), Midnight Sun (Vändra), OL (Selja) ja At One Thirty (Pärnu).

Ansamblite esinemist hindasid muusikud Toomas Rull ja Siim Usin ning konkursi "Noortebänd" korraldaja Karl-Gustav Kello.

Konkursi lõpus esines Sugaris külalisansambel Sibyl Vane, samuti astus külalisena üles Sütevaka klassibändide konkursi tänavune võitja ansambel Aron.

Kvaliteetse heli- ja valgustehnikaga esinemise võimalust pakkuv piirkondlik konkurss “Bändomaania” motiveerib noori püüdlema suurema muusikalise kvaliteedi poole ja innustab tegelema laulude-lugude loomisega. See on olnud hüppelauaks paljudele Pärnu bändidele, nagu näiteks Bedwetters, Mushy, The Blinking Lights, Sibyl Vane, Facelift Deer ja teised.

MTÜ Pärnu Kontserdibüroo korraldab konkurssi 2006. aastast, viis aastat kandis see pealkirja “Proovikas” ja 2011. aastast tehakse seda “Bändomaania” nime all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles