Jõõpre kooli spordipäev oli tulvil sporti ja peamurdmist

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseseisvuspäevale pühendatud spordipäev Jõõpre koolis: kuues klass matkarajal kontrollpunktis.
Iseseisvuspäevale pühendatud spordipäev Jõõpre koolis: kuues klass matkarajal kontrollpunktis. Foto: Erakogu

Jõõpre kooli talvine spordipäev, mis oli pühendatud Eesti Vabariigi 95. aastapäevale, algas ebatraditsiooniliselt: kogu koolipere laulis sünnipäevalaulu nii riigile kui spordipäeva eestvedajale, kooli kehalise kasvatuse õpetajale Marika Vahterile, kellel oli sel päeval sünnipäev.

Õpetaja Marika eestvedamisel on aastaid toimunud kõik ülekoolilised spordiüritused ja need on alati olnud huvitavad ja osavõturohked. Nii ka seekord.

Vaatamata krõbedale talveilmale, olid vanema astme õpilased valmis minema seitsme- ja nooremad viiekilomeetrisele matkarajale, kus kontrollpunktides ootasid õpetajad nii osavust kui teadmisi nõudvate ülesannetega. Neid sai lahendama hakata siis, kui kõik klassi õpilased olid kontrollpunkti kohale jõudnud.

Toredad ülesanded mõtlesid välja õpetajad Vaike Ruumet, Ülle Haavasaar, Helle Kirsi, Ülle Varik ja Marika Vahter. Näiteks tuli ühiselt nuputada, kes on praegused ministrid; kus asuvad Pärnu linnas olulised mälestusmärgid; käetäpsus pandi proovile oaviskes, kus klassile tõi punkti iga uba, mis ämbrisse lendas; sooja sai lume kühveldamisest prügikottidesse; teadma pidi ka vastuseid suusasõidutehnikat puudutavatele küsimustele.

Kui matkarajalt tagasi koolimajja jõuti, ootasid ees kaitseliitlased Siim Saareoja ja Viktor Iljin, kes tutvustasid kooliperele relvi. Kätt täpsuslaskmises said proovida kõik soovijad. Nii mõnigi noormees leidis, et tema tulevik võiks Kaitseliiduga seotud olla.

Kõik osalejad tõdesid, et õuesõpe toimib isegi päris külma ilmaga, kui omavahel on ühendatud teadmised, põnevus, sportlik hasart ja oma klassi tunne, sest tublid ja teadmishimulised olid kõik õpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles