Mürakarukoolis õpitakse laulumänge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu lasteosakond.
Pärnu keskraamatukogu lasteosakond. Foto: Henn Soodla

Kolmapäeval, 27. veebruaril ootab Pärnu keskraamatukogu Mürakarukool pooleteist- kuni nelja-aastasi lapsi koos emade-isade, vanaemade-vanaisade või hakkajate hoidjatega laulumänge õppima.

„Õige varsti tahab Mürakarukool oma esimest sünnipäeva pidada ja suureks saada. Aga enne seda võib talvele "aitäh tulemast!" öelda ja talle veel mõne laulugi laulda,“ ütles Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker. „Kordamisele tulevad kodused riimid, nimemängud ja sõbralikud liikumised. Siis on tuttavaid etteasteid märtsikuisel koolisünnipäeval hea esitada.“

Erinevalt põhi-, kutse- ja ülikoolist võetakse Mürakarukooli iga tund vastu uusi õpilasi. Ilma igasuguste katsete ja loosiõnneta. Üles tuleb leida vaid raamatukogumaja esimese korruse saal, mille raamatukoguhoidjad mõnusalt "müramiskõlblikuks" on sättinud.

Õpetaja Katrin Hildunen-Alvela kutsub aga kõik uued ja vanad õpilased ning nende vanemad kohe kaasa laulma ja mängima. Küllap vist on peale andeka õpetaja ja tublide laste raamatukogu tarkusi täis õhustikki väikesi mürakarusid innustanud, sest nurja pole pea aastase tegutsemise jooksul läinud ükski tund.

Teada tasub, et Mürakarukool on kõigile osavõtjatele piletiprii. Kaasa võiks võtta vaid vahetusjalatsid või kumminaksudega sokid-sukkpüksid väikeste mürakarude tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles