Kodumaatunne ei ole kadumas!

, Männipargi lasteaia vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge lipp.
Sinimustvalge lipp. Foto: Toomas Huik

On kena komme tähistada sünnipäevi, olgu need laste, täiskasvanute või oma kodumaa, Eestimaa sünnipäev. Veel toredam on tähistada Eestimaa sünnipäeva aktusega, mille juurde kuuluvad hümn, rahvusvärvides lipud, Eesti-teemalised luuletused ja sõnavõtud.

Pärnu Männipargi väikeses lasteaias otsustati tähistada vabariigi 95. aastapäeva suurelt ja uhkelt. Tahtsime korraldada lasteaias tõelise presidendi vastuvõtu.

Uhkeks vastuvõtuks tuli kaunistada ja ette valmistada lasteaia saal. Dekooriks kogu lasteaia majas said laste kunstiööd. Tuli muretseda vaip, number – 95 , pääsukesed, rukkililled seinale, et pidu võiks alata. Presidendiks sai lasteaia direktor Virve Lepa. Lasteaia neli rühma olid valmistanud esitluskaardid vastuvõtule tulekuks. Kaardile oli kirjutatud rühma nimi, laste nimed.

Männikäbide rühmal oli mõeldud ja kirja pandud aastapäevaks omaloominguline salmike, teistel rühmadel kenad aastapäevatervitused. Lasteaia vanema rühma, Männipõnnide lapsed kutsusid lapsi nimepidi „presidendiga“ kätlema. Sellel südamlikul aastapäeva hommikul sai meie direktor lastelt 51 sooja käepigistust.

Järgnes hümni kuulamine ja kõik, kel sõnad peas, laulsid kaasa. Direktori sõnavõtt oli südamlik, rõhutades lihtsaid inimlikke väärtusi.

Teenetemärke jagati kõigile lasteaia töötajatele. Sooje sõnu jätkus kõigile.

Pärast ametliku osa lõppu oli väga tore tunne laulda meie väikesest kodumaast ja kodust. Õpetaja Ene Aasa ettevõtmisel läksid kõik väikesed ja suured pidulised tantsumängu mängima, saateks parmupillihelid.

Nagu ühele korralikule vastvõtule kohane, oli kaetud suupistelaud lastele sobivate tikuvõileibade ja muu snäkiga. Lauakaunistused ja suupisted olid rahvuslikus stiilis ja väga uhked. Kaunilt kaetud üllatustelaua eest tänasid lapsed majandusjuhataja Maarikat ja õpetaja abisid.

Tore on mainida, et kogu aastapäevanädala kandis lasteaiapere riietuses või aksessuaaridena rahvuslikke elemente.

Pidulik vastvõtt lõppes võimsate marsihelide saatel. Iga rühm marssis uhkelt oma rühma tagasi, kus pidumeeleolu võis jätkuda.

Jätkates selliseid armsaid ja lihtsaid, kuid lastele õpetlikke ettevõtmisi, on kindel, et meie laste kodumaa-armastus ei kao, vaid tugevneb. Jah, eestlane olla on uhke ja hää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles